Підлива з грибів і курки
(покроковий рецепт з фото)
Часто після напруженого робочого дня у багатьох жінок немає більше сил, щоб готувати що-небудь серйозне. Прості макарони - ідеальний варіант, тим більше, якщо додати до них гриби з куркою.
Шматочки курки для приготування цієї страви можна маринувати, а можна просто присипати спеціями. Потім курочку обсмажуємо, викладаємо на тарілку і беремося за соус. Смажимо гриби, додаємо вершки і інші інгредієнти для соусу і тушкуємо. В кінці все з'єднуємо і подаємо.
- Яєчна локшина - 300 грам
- Куряча грудка - 300 грам
- Гриби - 8-10 штук
- Вершки - 200 мілілітрів
- Молоко - 150 мілілітрів
- Біле вино - 150 мілілітрів
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Оливкова олія - За смаком
- Сухий чебрець - 1/2 чайних ложки
- Зелена цибуля - За смаком
Нарізати курку на невеликі частини одного укусу.
Потім приготувати маринад для курки. Для цього треба змішати 3 столових ложки оливкової олії з 4 ложками білого вина. Додати чебрець. І викласти в цю суміш курку і, якщо у вас є час, то поставте в холодильнику на 12 годин (ви можете приготувати його вранці, щоб зробити вашу пасту ввечері).
Після того, як шматочки курки будуть замаринувати, обсмажуємо їх на дуже гарячій сковороді. Смажити курку найкраще невеликими частинами. З кожного боку по 2-3 хвилини, перетримувати, щоб шматки м'яса не варто, і додавати в сковороду масла теж не треба, так як оливкового масла вже є досить у вашому маринаді.
Обсмажені шматочки м'яса викласти на тарілку і поки відкласти в сторону. У цій же сковороді приготуємо соус.
Розріжте кожен гриб на кілька частин. Обсмажте їх на сковороді з додаванням 2 столових ложки оливкової олії і 50-100 мл води. Це повинно зайняти близько 3-5 хвилин.
Коли вся вода випаровується, пора додати вершки, холодне молоко, змішане з кукурудзяним крохмалем і вино. Довести все це до кипіння, при цьому часто перемішуючи, і варити протягом 1 хвилини. Завдяки кукурудзяному крохмалю ваш соус стане густуватим.
Далі з'єднайте гриби і відварену локшину, все перемішайте і готуйте ще 1 хвилину, потім зніміть з вогню. Подавати з дрібно нарізаною зеленою цибулею.