Рецепт Підберезники мариновані фото

Підберезники мариновані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня , Сибірська кухня
Гриби , Підберезники
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Підберезники мариновані - це дуже смачна закуска до святкового столу. А головне готується просто і швидко!

Опис приготування:

За цим рецептом завжди виходять дуже смачні мариновані подберзовікі, рецепт універсальний, підходить для маринування інших видів благородних грибів.

  • Підберезники - 1 кілограм
  • Оцет столовий - 1 Ст. Ложка
  • Бутони гвоздики - 3-4 штук
  • Чорний перець горошком - 7 штук
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
підберезники мариновані - фото крок 1
1. Очищаємо підберезники. Промиваємо їх під проточною холодною водою, відкидаємо на друшляк, щоб висохли.
підберезники мариновані - фото крок 2
2. Нарізаємо гриби великими шматочками. Дрібні можна не різати.
підберезники мариновані - фото крок 3
3. Кип'ятимо воду. Закидаємо гриби, додаємо трохи оцту (щоб гриби не темніли), проварюємо хвилин 7.
підберезники мариновані - фото крок 4
4. Відкидаємо гриби на друшляк і промиваємо.
підберезники мариновані - фото крок 5
5. Щоб зробити маринад, заливаємо в каструлю 1 L. Води, додаємо сіль, цукор, оцет, перець і гвоздику. При бажанні можна додати 1 лавровий лист. Маринад слід кип'ятити 2-3 хвилини.
підберезники мариновані - фото крок 6
6. Після чого додаємо гриби в маринад, доводимо до кипіння і кип'ятимо 10 хвилин.
підберезники мариновані - фото крок 7
7. Перекладаємо гриби в стерилізовані банки, заливаємо маринадом, закручуємо кришками. Зберігати в холодному місці.

Схожі рецепти