Підберезники мариновані
(покроковий рецепт з фото)
Підберезники мариновані - це дуже смачна закуска до святкового столу. А головне готується просто і швидко!
За цим рецептом завжди виходять дуже смачні мариновані подберзовікі, рецепт універсальний, підходить для маринування інших видів благородних грибів.
- Підберезники - 1 кілограм
- Оцет столовий - 1 Ст. Ложка
- Бутони гвоздики - 3-4 штук
- Чорний перець горошком - 7 штук
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
1. Очищаємо підберезники. Промиваємо їх під проточною холодною водою, відкидаємо на друшляк, щоб висохли.
2. Нарізаємо гриби великими шматочками. Дрібні можна не різати.
3. Кип'ятимо воду. Закидаємо гриби, додаємо трохи оцту (щоб гриби не темніли), проварюємо хвилин 7.
4. Відкидаємо гриби на друшляк і промиваємо.
5. Щоб зробити маринад, заливаємо в каструлю 1 L. Води, додаємо сіль, цукор, оцет, перець і гвоздику. При бажанні можна додати 1 лавровий лист. Маринад слід кип'ятити 2-3 хвилини.
6. Після чого додаємо гриби в маринад, доводимо до кипіння і кип'ятимо 10 хвилин.
7. Перекладаємо гриби в стерилізовані банки, заливаємо маринадом, закручуємо кришками. Зберігати в холодному місці.