Рецепт Мариновані підберезники на зиму фото

Мариновані підберезники на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Підберезники
На обід , На вечерю
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Це універсальний рецепт для маринування грибочків. Пропоную замаринувати за цим рецептом підберезники. Додатково можна використовувати різні спеції, тут вже справа смаку. Пробуємо!

Опис приготування:

Це класичний рецепт маринованих підберезників на зиму. Якщо у вас трапляються червиві гриби, вимочіть їх в холодній підсоленій воді 40 хвилин, хоча готувати кабачкова небажано. Готова консервація зберігається в в темному і прохолодному місці, температура не більше + 18 °.

Гарного дня!

  • Підберезники - 1 кілограм
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Гвоздика - 3 штуки
  • Перець горошком - 10 штук
  • Лимонна кислота - 0, 2 грами
  • Оцет 9-проц. - За смаком
мариновані підберезники на зиму - фото крок 1
Гриби необхідно перебрати, промити і очистити.
мариновані підберезники на зиму - фото крок 2
Залийте гриби гарячою водою, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин. Потім відкиньте в друшляк і промийте гриби холодною водою. Заливаємо підберезники літром гарячої води, додаємо спеції і прянощі, лимонну кислоту. Доведіть до кипіння, provara 10 хвилин і додайте сіль, цукор і кріп. Варіть на повільному вогні ще 15 хвилин.
мариновані підберезники на зиму - фото крок 3
Викладаємо гриби в стерилізовані банки, додаємо оцет (з 1 літр - 1 десертна ложка оцту), заливаємо маринадом. Закриваємо баночки кришками і перевертаємо до повного охолодження.
мариновані підберезники на зиму - фото крок 4
Смачного!

Схожі рецепти