Рецепт Мариновані підберезники на зиму фото

Мариновані підберезники на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби, Підберезники
На обід, На вечерю
Заготовки, Маринування

Це універсальний рецепт для маринування грибочків. Пропоную замаринувати за цим рецептом підберезники. Додатково можна використовувати різні спеції, тут вже справа смаку. Пробуємо!

Це класичний рецепт маринованих підберезників на зиму. Якщо у вас трапляються червиві гриби, вимочіть їх в холодній підсоленій воді 40 хвилин, хоча готувати кабачкова небажано. Готова консервація зберігається в в темному і прохолодному місці, температура не більше + 18 °.

Гарного дня!

  • Підберезники - 1 кілограм
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Гвоздика - 3 штуки
  • Перець горошком - 10 штук
  • Лимонна кислота - 0, 2 грами
  • Оцет 9-проц. - За смаком
мариновані підберезники на зиму - фото крок 1
Гриби необхідно перебрати, промити і очистити.
мариновані підберезники на зиму - фото крок 2
Залийте гриби гарячою водою, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин. Потім відкиньте в друшляк і промийте гриби холодною водою. Заливаємо підберезники літром гарячої води, додаємо спеції і прянощі, лимонну кислоту. Доведіть до кипіння, provara 10 хвилин і додайте сіль, цукор і кріп. Варіть на повільному вогні ще 15 хвилин.
мариновані підберезники на зиму - фото крок 3
Викладаємо гриби в стерилізовані банки, додаємо оцет (з 1 літр - 1 десертна ложка оцту), заливаємо маринадом. Закриваємо баночки кришками і перевертаємо до повного охолодження.
мариновані підберезники на зиму - фото крок 4
Смачного!

Схожі рецепти