Мариновані підберезники на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Це універсальний рецепт для маринування грибочків. Пропоную замаринувати за цим рецептом підберезники. Додатково можна використовувати різні спеції, тут вже справа смаку. Пробуємо!
Це класичний рецепт маринованих підберезників на зиму. Якщо у вас трапляються червиві гриби, вимочіть їх в холодній підсоленій воді 40 хвилин, хоча готувати кабачкова небажано. Готова консервація зберігається в в темному і прохолодному місці, температура не більше + 18 °.
Гарного дня!
- Підберезники - 1 кілограм
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Гвоздика - 3 штуки
- Перець горошком - 10 штук
- Лимонна кислота - 0, 2 грами
- Оцет 9-проц. - За смаком
Гриби необхідно перебрати, промити і очистити.
Залийте гриби гарячою водою, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин. Потім відкиньте в друшляк і промийте гриби холодною водою. Заливаємо підберезники літром гарячої води, додаємо спеції і прянощі, лимонну кислоту. Доведіть до кипіння, provara 10 хвилин і додайте сіль, цукор і кріп. Варіть на повільному вогні ще 15 хвилин.
Викладаємо гриби в стерилізовані банки, додаємо оцет (з 1 літр - 1 десертна ложка оцту), заливаємо маринадом. Закриваємо баночки кришками і перевертаємо до повного охолодження.
Смачного!