Рецепт Картопля з підберезники фото

Картопля з підберезники
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби, Підберезники
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Обід за 30 хвилин, Обід на швидку руку
Гарячі страви

Що може бути краще смаженої картоплі з грибами? Тільки смажена картопля з підберезники! Блюдо готується дуже просто, але про всяк випадок - показую, як приготувати картоплю з підберезники.

Підберезовик - гриб загадковий. Псується швидко, при будь-якій обробці відразу темніє, ніжки у нього жорсткі і волокнисті… Здавалося б, не найкращий вибір.

Між іншим, підберезник - найближчий родич білого гриба, мало чим поступається йому за своїми смаковими і поживними якостями. А вже для смаження він просто ідеальний - підберезник пахне російським лісом, цього, смаженого з цибулею на сковорідці, йде такий апетитний ситний дух, що сусіди вдаються дізнатися, що відбувається.

Так що, якщо пощастило розжитися свіжими підберезники, а готувати з них суп або соус немає часу або бажання, спробуйте втілити в життя цей простий рецепт смаженої картоплі з підберезники - обіцяю, що не пошкодуєте.

1. Підберезники необхідно промити, очистити, зрізати найгрубіші частини ніжок. Нарізати гриби скибочками середньої товщини.

2. Обсмажити в маслі, коли підберезники будуть практично готові - додати очищений, нарізаний соломкою або пелюстками (кому як подобається - я роблю по-різному) і обсушенний чистим кухонним рушником картопля.

3. Заважати якомога рідше і робити це акуратно, дерев'яною лопаткою.

4. Для 5 хвилин до готовності розподілити по поверхні картоплі цибулю, нашатковану тонкими півкільцями. Перемішати.

5. Коли вміст сковороди стане золотисто-підсмажений, посолити, додати спеції, перемішати, накрити кришкою і вимкнути.

6. Через кілька хвилин можна їсти!

Подавати картопля гарячим, зі сметаною і рубаною зеленню.


  • Картопля - 1 кілограм
  • Підберезники - 700 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Перець духмяний - 0, 25 чайних ложки
  • Естрада - 0, 25 чайних ложки
  • Майоран - 0, 25 чайних ложки
  • Крем - За смаком
  • Свіжа зелень - За смаком
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
Підберезовик - гриб загадковий. Псується швидко, при будь-якій обробці відразу темніє, ніжки у нього жорсткі і волокнисті… Здавалося б, не найкращий вибір.

Між іншим, підберезник - найближчий родич білого гриба, мало чим поступається йому за своїми смаковими і поживними якостями. А вже для смаження він просто ідеальний - підберезник пахне російським лісом, цього, смаженого з цибулею на сковорідці, йде такий апетитний ситний дух, що сусіди вдаються дізнатися, що відбувається.

Так що, якщо пощастило розжитися свіжими підберезники, а готувати з них суп або соус немає часу або бажання, спробуйте втілити в життя цей простий рецепт смаженої картоплі з підберезники - обіцяю, що не пошкодуєте.

1. Підберезники необхідно промити, очистити, зрізати найгрубіші частини ніжок. Нарізати гриби скибочками середньої товщини.

2. Обсмажити в маслі, коли підберезники будуть практично готові - додати очищений, нарізаний соломкою або пелюстками (кому як подобається - я роблю по-різному) і обсушенний чистим кухонним рушником картопля.

3. Заважати якомога рідше і робити це акуратно, дерев'яною лопаткою.

4. Для 5 хвилин до готовності розподілити по поверхні картоплі цибулю, нашатковану тонкими півкільцями. Перемішати.

5. Коли вміст сковороди стане золотисто-підсмажений, посолити, додати спеції, перемішати, накрити кришкою і вимкнути.

6. Через кілька хвилин можна їсти!

Подавати картопля гарячим, зі сметаною і рубаною зеленню.

Схожі рецепти