Рецепт Підберезники, смажені зі сметаною фото

Підберезники, смажені зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня , Сибірська кухня
Молочні продукти , Гриби , Підберезники
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 45 хв.

Підберезники, смажені зі сметаною, 0 просте і дуже смачна страва, яке припаде до смаку багатьом. Гриби смажаться з цибулею і сметаною, виходять дуже ароматними і ситними. Приготуйте!

Опис приготування:

Це класичний рецепт приготування підберезників, смажених зі сметаною. Готову страву можна подавати з картопляним пюре або смаженою картоплею. Як варіант, можете запекти гриби в порційних формочках. Для цього, помістіть гриби в формочки, змастіть сметаною і присипте тертим сиром. Запікайте в духовці 10-15 хвилин. Який би спосіб ви не вибрали, виходить неодмінно смачно!


  • Підберезники - 500 грам
  • Крем - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Часник - 1 зубчик
  • Масло рослинне - За смаком
  • Кріп - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
підберезники, смажені зі сметаною - фото крок 1
Гриби миємо і очищаємо, найбільші нарізаємо. Потім обсмажуємо гриби на рослинній олії 40 хвилин, вогонь мінімальний, смажити під кришкою.
підберезники, смажені зі сметаною - фото крок 2
В іншій сковороді розігрійте 4 ст.Л. Рослинної олії, обсмажити цибулю з додаванням солі і перцю, до золотистої скоринки.
підберезники, смажені зі сметаною - фото крок 3
До готовим грибам додаємо обсмажену цибулю, перемішуємо.
підберезники, смажені зі сметаною - фото крок 4
Додаємо сметану і тушкуємо ще 5 хвилин.
підберезники, смажені зі сметаною - фото крок 5
Присипаємо гриби подрібненим часником і кропом, перемішуємо і через 2 хвилини знімаємо з вогню.
підберезники, смажені зі сметаною - фото крок 6
Смачного!

Схожі рецепти