Рецепт Підберезники, смажені з картоплею фото

Підберезники, смажені з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня , Сибірська кухня
Овочі , Картопля , Гриби , Підберезники
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Дуже популярне сибірське блюдо, припаде до смаку всім любителям грибів. Підберезники обсмажуються з цибулею та картоплею, приправляються спеціями і подаються на стіл в гарячому вигляді, неймовірно смачно!

Опис приготування:

Перед вами класичний рецепт приготування підберезників, смажених з картоплею. Все що необхідно - це: лісові підберезники, товста чавунна сковорідка і нерафіновану соняшникову олію. Їдять це блюдо ложками, черпаючи із загальної сковороди. Саме так готують підберезники в сибірських селах. Гарного дня!


  • Підберезники - 10 штук
  • Картопля - 5-6 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Олія соняшникова - 4 Ст. Ложки (нерафінована)
  • Сіль - За смаком
  • Цибуля зелена - 1-2 штук (пір'ячко)
підберезники, смажені з картоплею - фото крок 1
Підберезники очищаємо, промиваємо холодною водою і нарізаємо на середні шматочки.
підберезники, смажені з картоплею - фото крок 2
Обсмажуємо гриби на рослинній олії в сковорідці з товстим дном. Обсмажуємо близько 30 хвилин, помішуючи, за цей час гриби виділять багато соку.
підберезники, смажені з картоплею - фото крок 3
Додаємо нарізаний брусочками картопля, смажимо ще 20 хвилин, майже до повної готовності картоплі.
підберезники, смажені з картоплею - фото крок 4
Фінальний етап - кладемо дрібно порізану цибулю, солимо за смаком і смажимо ще 5-7 хвилин.
підберезники, смажені з картоплею - фото крок 5
Знімаємо блюдо з вогню і відразу ж присипаємо дрібно порізаною зеленою цибулею. Подаємо до столу, прямо в сковороді. Смачного!

Схожі рецепти