Підберезники, смажені з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Дуже популярне сибірське блюдо, припаде до смаку всім любителям грибів. Підберезники обсмажуються з цибулею та картоплею, приправляються спеціями і подаються на стіл в гарячому вигляді, неймовірно смачно!
Перед вами класичний рецепт приготування підберезників, смажених з картоплею. Все що необхідно - це: лісові підберезники, товста чавунна сковорідка і нерафіновану соняшникову олію. Їдять це блюдо ложками, черпаючи із загальної сковороди. Саме так готують підберезники в сибірських селах. Гарного дня!
- Підберезники - 10 штук
- Картопля - 5-6 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Олія соняшникова - 4 Ст. Ложки (нерафінована)
- Сіль - За смаком
- Цибуля зелена - 1-2 штук (пір'ячко)
Підберезники очищаємо, промиваємо холодною водою і нарізаємо на середні шматочки.
Обсмажуємо гриби на рослинній олії в сковорідці з товстим дном. Обсмажуємо близько 30 хвилин, помішуючи, за цей час гриби виділять багато соку.
Додаємо нарізаний брусочками картопля, смажимо ще 20 хвилин, майже до повної готовності картоплі.
Фінальний етап - кладемо дрібно порізану цибулю, солимо за смаком і смажимо ще 5-7 хвилин.
Знімаємо блюдо з вогню і відразу ж присипаємо дрібно порізаною зеленою цибулею. Подаємо до столу, прямо в сковороді. Смачного!