Рецепт Підберезники, смажені з картоплею фото

Підберезники, смажені з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня , Сибірська кухня
Овочі, Картопля, Гриби, Підберезники
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Дуже популярне сибірське блюдо, припаде до смаку всім любителям грибів. Підберезники обсмажуються з цибулею та картоплею, приправляються спеціями і подаються на стіл в гарячому вигляді, неймовірно смачно!

Перед вами класичний рецепт приготування підберезників, смажених з картоплею. Все що необхідно - це: лісові підберезники, товста чавунна сковорідка і нерафіновану соняшникову олію. Їдять це блюдо ложками, черпаючи із загальної сковороди. Саме так готують підберезники в сибірських селах. Гарного дня!


  • Підберезники - 10 штук
  • Картопля - 5-6 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Олія соняшникова - 4 Ст. Ложки (нерафінована)
  • Сіль - За смаком
  • Цибуля зелена - 1-2 штук (пір'ячко)
підберезники, смажені з картоплею - фото крок 1
Підберезники очищаємо, промиваємо холодною водою і нарізаємо на середні шматочки.
підберезники, смажені з картоплею - фото крок 2
Обсмажуємо гриби на рослинній олії в сковорідці з товстим дном. Обсмажуємо близько 30 хвилин, помішуючи, за цей час гриби виділять багато соку.
підберезники, смажені з картоплею - фото крок 3
Додаємо нарізаний брусочками картопля, смажимо ще 20 хвилин, майже до повної готовності картоплі.
підберезники, смажені з картоплею - фото крок 4
Фінальний етап - кладемо дрібно порізану цибулю, солимо за смаком і смажимо ще 5-7 хвилин.
підберезники, смажені з картоплею - фото крок 5
Знімаємо блюдо з вогню і відразу ж присипаємо дрібно порізаною зеленою цибулею. Подаємо до столу, прямо в сковороді. Смачного!

Схожі рецепти