Підберезники зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Той, хто ніколи не їв підберезників зі сметаною, не знає справжнього смаку грибів. Ну або принаймні - смаку підберезників, які подібно до більшості своїх родичів, повністю розкриваються саме в сметані - легка, майже нейтральна кисломолочна середу надає їм особливу виразність.
Недарма саме в сметані готували гриби покоління наших предків - це споконвічно російський аналог вишуканого французького жульєну. Сучасна ж господиня, яка не знає, як приготувати підберезники зі сметаною, може зітхнути спокійно - рецепт дуже простий, а блюдо обов'язково вийде неймовірно смачним.
Покроковий рецепт:
1. Гриби необхідно вимити, очистити від сміття і гілочок, обрізати зіпсовані місця і видалити жорстку нижню частину ніжок.
2. Нарізати невеликими шматочками.
3. Нагріти сковороду, налити в неї масло і обсмажити підберезники - до повного випаровування рідини і появи на грибах золотистої скоринки.
4. Додати в сковороду очищений і нарізаний пір'ям або півкільцями цибулю.
5. Смажити, періодично помішуючи, до тих пір поки він не стане м'яким; посолити.
6. Якщо прийнято рішення слідувати найбільш складного варіанту цього простого рецепту, перекласти гриби в вогнетривкий посуд або форму для запікання, розрівняти. Залити сметаною, попередньо збитою з борошном, спеціями і дрібкою солі. Надіслати в несильно жарку духовку на 10-15 хвилин.
7. Вони, хто не хоче морочитися з духовкою, можуть просто вилити сметану в сковороду з грибами і прогріти їх на дуже повільному вогні під кришкою до тих пір, поки блюдо не досягне необхідної густої консистенції. Тільки потрібно обов'язково помішувати, щоб не пристало до дна сковороди.
Подавати гарячим, посипавши рубаною зеленню петрушки і кропу, зі свіжим хлібом.
- Підберезники - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 300 грам
- Крем - 250 мілілітрів
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Естрада - 0, 25 чайних ложки
- Мелений лавровий лист - 1 щіпка
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
Покроковий рецепт:
1. Гриби необхідно вимити, очистити від сміття і гілочок, обрізати зіпсовані місця і видалити жорстку нижню частину ніжок.
2. Нарізати невеликими шматочками.
3. Нагріти сковороду, налити в неї масло і обсмажити підберезники - до повного випаровування рідини і появи на грибах золотистої скоринки.
4. Додати в сковороду очищений і нарізаний пір'ям або півкільцями цибулю.
5. Смажити, періодично помішуючи, до тих пір поки він не стане м'яким; посолити.
6. Якщо прийнято рішення слідувати найбільш складного варіанту цього простого рецепту, перекласти гриби в вогнетривкий посуд або форму для запікання, розрівняти. Залити сметаною, попередньо збитою з борошном, спеціями і дрібкою солі. Надіслати в несильно жарку духовку на 10-15 хвилин.
7. Вони, хто не хоче морочитися з духовкою, можуть просто вилити сметану в сковороду з грибами і прогріти їх на дуже повільному вогні під кришкою до тих пір, поки блюдо не досягне необхідної густої консистенції. Тільки потрібно обов'язково помішувати, щоб не пристало до дна сковороди.
Подавати гарячим, посипавши рубаною зеленню петрушки і кропу, зі свіжим хлібом.