Підберезники на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Підберезники, заготовлені з осені до зимового сезону, ризикують стати вашою улюбленою закускою. Ці консервовані грибочки ідеально поєднуються з будь-якими гарнірами, стравами з м'яса і птиці.
Це класичний рецепт приготування підберезників на зиму. Для консервування підберезників найкраще вибирайте гриби невеликого розміру - їх зручніше закладати в баночки, a ймовірність, що вони зіпсуються, значно менше. А великі підберезники варто порізати, наприклад, відокремити капелюшки від ніжок. Готову консервацію слід зберігати в прохолодному місці. Хай щастить!
- Підберезники - 1 кілограм
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець горошком - За смаком
- Гвоздика - За смаком
- Лимонна кислота - 3 грами
В першу чергу промиваємо і очищаємо підберезники від лісового сміття.
Підготуємо розсіл. У каструлі змішайте теплу воду з сіллю і лимонною кислотою, доведіть розсіл до кипіння.
У готовому розсолі відваріть гриби, 5-10 хвилин, пенку убирайте. Кладемо спеції: перець, лавровий лист, гвоздику. Коли гриби почнуть осідати на дно - вони практично готові. За пару хвилин до готовності, додайте оцет.
Готові підберезники розкладаємо по стерилізованим баночках і заливаємо розсолом. Потім закриваємо гриби кришками, перевертаємо до повного охолодження.
Смачного!