Рецепт Підберезники на зиму фото

Підберезники на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня , Сибірська кухня
Гриби , Підберезники
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Підберезники, заготовлені з осені до зимового сезону, ризикують стати вашою улюбленою закускою. Ці консервовані грибочки ідеально поєднуються з будь-якими гарнірами, стравами з м'яса і птиці.

Опис приготування:

Це класичний рецепт приготування підберезників на зиму. Для консервування підберезників найкраще вибирайте гриби невеликого розміру - їх зручніше закладати в баночки, a ймовірність, що вони зіпсуються, значно менше. А великі підберезники варто порізати, наприклад, відокремити капелюшки від ніжок. Готову консервацію слід зберігати в прохолодному місці. Хай щастить!

  • Підберезники - 1 кілограм
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Оцет - 1 Чайна ложка
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Перець горошком - За смаком
  • Гвоздика - За смаком
  • Лимонна кислота - 3 грами
підберезники на зиму - фото крок 1
В першу чергу промиваємо і очищаємо підберезники від лісового сміття.
підберезники на зиму - фото крок 2
Підготуємо розсіл. У каструлі змішайте теплу воду з сіллю і лимонною кислотою, доведіть розсіл до кипіння.
підберезники на зиму - фото крок 3
У готовому розсолі відваріть гриби, 5-10 хвилин, пенку убирайте. Кладемо спеції: перець, лавровий лист, гвоздику. Коли гриби почнуть осідати на дно - вони практично готові. За пару хвилин до готовності, додайте оцет.
підберезники на зиму - фото крок 4
Готові підберезники розкладаємо по стерилізованим баночках і заливаємо розсолом. Потім закриваємо гриби кришками, перевертаємо до повного охолодження.
підберезники на зиму - фото крок 5
Смачного!

Схожі рецепти