Піцула
(покроковий рецепт з фото)
Всім, хто любить займатися домашніми заготовками, пропоную дуже простий варіант, як приготувати овочі з огірочків з ароматними спеціями і кропом. Чудова закуска для всієї родини.
Ароматні овочі в домашніх умовах - це і закуска, і інгредієнт для салатів, наприклад. Головна перевага в тому, що в маринад можна використовувати найрізноманітніші трави і спеції, які вам до душі. Вже через 48 годин можна пробувати, що вийшло, але чим довше вони будуть стояти, тим більше буде відчуватися смак маринаду. Зберігати в холодильнику огірочки можна до 2 місяців.
- Часник - 8 зубчиків
- Кріп - 1 щіпка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець горошком - 1 Чайна ложка
- Насіння кропу - 1 Чайна ложка
- Насіння koriandra - 1 Чайна ложка
- Насіння селери - 1 Чайна ложка
- Насіння фенхелю - 1 Чайна ложка
- Пластівці чилі - 1 щіпка
- Огірки - 500 грам
- Вода - 4 склянки
- Оцет - 0.5 склянки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 0.5 чайних ложки
1.Щоб часник не темнів в процесі маринування, очистіть його і відправте в сотейник з водою. Доведіть до кипіння і проваріть 1 хвилину. Після воду відразу злийте.
2. Підготуйте чисті баночки, в яких будуть маринуватися овочі. Викладіть на дно спеції, бланширує часник і вимитий кріп.
3. Вимийте огірочки, обсушити, зріжте кінчики з обох сторін. Викладіть огірки в баночки.
4. Тепер можна зробити маринад. Доведіть до кипіння воду, попередньо відправивши туди сіль і цукор. Нехай покипить 1-2 хвилини, а після додайте оцет. Через 30 секунд можна знімати маринад з вогню і заливати його в баночки.
5. Остудіть огірочки, накрийте кришками і приберіть в холодильник. Швидко, просто, а результатом ви обов'язково залишитеся задоволені. Зберігайте заготовку в холодильнику.