Рецепт Піцула фото

Піцула
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Огірок
Дієтичне харчування
На полуденок, На святковий стіл
Заготовки, Маринування

Всім, хто любить займатися домашніми заготовками, пропоную дуже простий варіант, як приготувати овочі з огірочків з ароматними спеціями і кропом. Чудова закуска для всієї родини.

Ароматні овочі в домашніх умовах - це і закуска, і інгредієнт для салатів, наприклад. Головна перевага в тому, що в маринад можна використовувати найрізноманітніші трави і спеції, які вам до душі. Вже через 48 годин можна пробувати, що вийшло, але чим довше вони будуть стояти, тим більше буде відчуватися смак маринаду. Зберігати в холодильнику огірочки можна до 2 місяців.

  • Часник - 8 зубчиків
  • Кріп - 1 щіпка
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Перець горошком - 1 Чайна ложка
  • Насіння кропу - 1 Чайна ложка
  • Насіння koriandra - 1 Чайна ложка
  • Насіння селери - 1 Чайна ложка
  • Насіння фенхелю - 1 Чайна ложка
  • Пластівці чилі - 1 щіпка
  • Огірки - 500 грам
  • Вода - 4 склянки
  • Оцет - 0.5 склянки
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Цукор - 0.5 чайних ложки
піцула - фото крок 1
1.Щоб часник не темнів в процесі маринування, очистіть його і відправте в сотейник з водою. Доведіть до кипіння і проваріть 1 хвилину. Після воду відразу злийте.
піцула - фото крок 2
2. Підготуйте чисті баночки, в яких будуть маринуватися овочі. Викладіть на дно спеції, бланширує часник і вимитий кріп.
піцула - фото крок 3
3. Вимийте огірочки, обсушити, зріжте кінчики з обох сторін. Викладіть огірки в баночки.
піцула - фото крок 4
4. Тепер можна зробити маринад. Доведіть до кипіння воду, попередньо відправивши туди сіль і цукор. Нехай покипить 1-2 хвилини, а після додайте оцет. Через 30 секунд можна знімати маринад з вогню і заливати його в баночки.
піцула - фото крок 5
5. Остудіть огірочки, накрийте кришками і приберіть в холодильник. Швидко, просто, а результатом ви обов'язково залишитеся задоволені. Зберігайте заготовку в холодильнику.

Схожі рецепти