Рецепт Піца ruletom фото

Піца ruletom
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Борошно , М'ясо , Субпродукти , Молочні продукти , Сир , Моцарелла , Ковбаса
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Піца
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

В італійській кухні великий розділ відведе рецептами всіляких піц. Італійці люблять піцу в усьому її розмаїтті. Як приготувати піцу рулетом? Я детально розповім у своєму рецепті.

Опис приготування:

У даного виду піци є своя назва. Італійці називають закриту піцу-рулет"Стромболі" . Стромболі - маленький вулканічний острів з діючим вулканом. Розташований він на північ від Сицилії. Швидше за все зовнішній вигляд піци має на увазі якесь порівняння з тим самим островом на Сицилії. Фантазувати на цю тему можна багато. Давайте краще готувати і отримувати задоволення не тільки від смаку страви, але і процесу його приготування. А працювати з тестом завжди приємно.

  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Тепла вода - 250 мілілітрів
  • Дріжджі швидкодіючі - 11 грам
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Моцарелла або твердий сир - 250 грам
  • Салямі - 250 грам
  • Спеції - За смаком
піца ruletom - фото крок 1
Для приготування страви візьміть: борошно пшеничне, швидкодіючі дріжджі, сіль, цукор, воду, рослинна олія, томатний соус, салямі або одному ковбасу, сир (моцарелу або інший твердий сир), спеції.
піца ruletom - фото крок 2
У склянці теплої води розведіть дріжджі, додавши до них трохи цукру і солі.
піца ruletom - фото крок 3
Дайте дріжджів"прокинутися" . На поверхні рідини з'явиться гарна пінка. Влийте дріжджову суміш в просіяне борошно. Замісити тісто.
піца ruletom - фото крок 4
Розмішайте.
піца ruletom - фото крок 5
В кінці замісу підливайте в тісто рослинне масло. У вас повинен вийти ось такий щільний, м'який, еластичний і гладкий кулю.
піца ruletom - фото крок 6
Дайте тесту піднятися. Миску застеліть плівкою, щоб тісто не контактувало з відкритим повітрям. На підйом піде близько 2 годин.
піца ruletom - фото крок 7
Отримане тісто розкачати в пласт.
піца ruletom - фото крок 8
На тісто нанесіть томатний соус. Його можна приготувати з будь-якого вподобаного вам рецептом. Я готую соус будинку сама. Стакан томатного соку змішайте з 2 столовими ложками томатної пасти. Додайте трохи солі, цукру, спецій за смаком. Уварите трохи. В кінці варіння додайте видавлений через прес часник. Соус готовий.
піца ruletom - фото крок 9
Тепер викладаємо начинку: сир, ковбасу, спеції. Начинка може бути будь-який, на ваш вибір. Таку піцу зазвичай готують з ковбасою або шинкою, але зустрічаються варіанти піци з овочів або з грибами. Тут виберіть на свій смак. Зазначу лише, що піца запікатиметься близько 40 хвилин, але начинка, яку ви кладете в піцу, повинна бути вже готової. В іншому випадку начинка не встигне пропектися.
піца ruletom - фото крок 10
Поверніть піцу в рулет. Щільно закріпіть краю, щоб начинка не визирала, не витікала і не прорвала тісто. Швом укладіть піцу на деко. Зверху зробіть надрізи гострим ножем. Розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте піцу в духовці 20 хвилин.
Вийміть піцу з духовки. Посипте тертим сиром і поверніть в духовку. Розплавився сир дасть корочку, прикрасить і пом'якшить верхню частину піци.
піца ruletom - фото крок 11
При 200 градусах випікайте піцу до готовності. У мене пішло на запікання 30-40 хвилин. Прикрасьте піцу зеленню.

Схожі рецепти