Піца-рол
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно я дізналася, як приготувати піцу-рол, і з тих пір регулярно беру її з собою на роботу в якості швидкого перекусу. Легка в приготуванні, ароматна і ситна… що може бути краще?
Піца є одним з кращих перекусів на швидку руку, але традиційну піцу не завжди зручно брати з собою в якості легкого перекусу. Тому пропоную вам приготувати піцу-рол, дуже просте, але ситне блюдо, начинку до якого ви можете підбирати в залежності від ваших уподобань. В якості основи для піци можете приготувати еластичне дріжджове тісто або навіть взяти аркуш лаваша, він стане справжнім порятунком, якщо у вас не вистачить часу для приготування тіста (час випічки необхідно буде зменшити).
- Борошно - 400 грам
- Дріжджі пресовані - 15 грам
- Шинка - 150 грам
- Салямі - 50 грам
- Сир - 180-200 грам
- Вода - 250 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Італійські трави - 1 Чайна ложка
- Томатний соус - 100 мілілітрів
- Помідори - 2 штуки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. Розведіть дріжджі з цукром в теплій воді, добре розмішайте і залишіть на 15 хвилин. Поступово змішайте розведені дріжджі з просіяного борошном і місіть тісто протягом 5 хвилин.
2. Додайте сіль і рослинне масло, знову замісити тісто. Залиште тісто в мисці, накритою харчовою плівкою, при кімнатній температурі на годину.
3. Викладіть тісто на дошку, надайте йому форму прямокутника і складіть втричі, потім знову втричі. Помістіть тісто в миску, накриту харчовою плівкою, з 20 хвилин. Тісто розділяється на дві частини.
4. Кожну розкачати в прямокутник 25х40 см. Поверхня тесту змастіть томатним соусом і викладіть нарізані шинку, томати, салями, тертий сир, італійські трави.
5. Сформуйте рулет і розріжте його на 10 частин. Викладіть роли в змащену олією форму і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 25-30 хвилин. Смачного!