БІФ-рол
(покроковий рецепт з фото)
Хочу показати, як приготувати биф рол, блюдо для тих, хто хоче спробувати щось нове або з якихось причин не їсть рибу, з якої зазвичай роблять такі роли. Це легке і апетитне блюдо.
За смаком можна використовувати для обвалювання кунжут, злегка обсмажені на сухій сковороді.
Подавати такі роли дуже смачно з майонезом і свіжим хроном.
Щоб при нарізанні ролу на шматочки рис і начинка не прилипали до ножа, переконайтеся, що ніж дійсно гострий. А безпосередньо перед нарізкою його можна охолодити в морозильній камері 2-3 хвилини.
- Фарш яловичий - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Мал - 150 грам
- Сир плавлений - 150 грам
- Чорнослив - 15 грам
- Авокадо - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Огірок - 1 штука
- Кунжут - 40 грам
- Оцет рисовий - 40 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Для початку приготуйте основну начинку. Очистіть ріпчасту цибулину і дрібно її наріжте. На сковороді розігрійте трохи рослинного масла і викладіть туди фарш з цибулею. Обсмажте до готовності фаршу. За смаком можна додати туди чорний мелений перець.
Поставте відварюватися рис. А тим часом дочекайтеся, поки фарш трохи охолоне і змішайте його з плавленим сиром. Потрібно щоб утворилася однорідна маса.
Авокадо, цибуля і огірок очистіть і поріжте великою соломкою. Теплий рис заправте оцтом із сіллю і цукром, добре перемішайте. За допомогою бамбукового килимка, покритого харчовою плівкою, сформуйте роли, виклавши шар рису, а потім фарш, овочі і чорнослив.
Ролл повинен вийти щільним. Коли рол буде сфорязикний, видаліть харчову плівку. Залишилося тільки обваляти блюдо в кунжуті, а потім нарізати його на рівні шматочки шириною по 4-5 сантиметрів.