Піца на кефірі без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
У пошуках ідеального тесту для піци я досліджувала не один десяток сайтів, витратила не один кілограм борошна і не одну пачку дріжджів. Але знайшла я цей супер-рецепт недавно, а виявився він зовсім простим.
Сьогодні поділюся з вами цим самим рецептом, як приготувати піцу на кефірі без дріжджів. Ця піца завжди виходить просто ідеальною. Тісто дуже тонке, при цьому не пересушується, залишається дуже м'яким і ніжним. Воно практично не відчувається, залишаючись лише основою для смачної начинки.
- Кефір - 350 грам
- Борошно - 640 грам(4 склянки)
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Кетчуп - 50 грам
- Шинка - 300 грам
- Помідори черрі - 5-6 штук
- Сир твердий - 120 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Змішайте в глибокій ємності кефір, яйце, сіль і ризрихлітель. Злегка збийте масу виделкою.
Всипте борошно і замісіть тісто.
Тісто має вийти дуже м'яким, нехай навіть злегка липне до рук. Залиште його на 15 хвилин при кімнатній температурі, а перед тим, як розгойдувати, додайте ще борошна.
Ковбасу (шинку) поріжте тонкими кружальцями.
Помідори теж поріжте тонкими кружальцями. Занадто багато помідорів брати не потрібно, вони не повинні бути в основі смаку, їх завдання - надавати піці легку кислинку і аромат.
Розкачайте тісто в формі кола діаметром близько 28-30 см. Перекладіть його на відповідний лист, застелене пергаментом.
Змастіть тісто кетчупом, викладіть ковбасу, а зверху розкладіть помідори.
Присипте тертим сиром і запікайте в духовці при температурі 230 градусів 20 хвилин.
Піца готова. Дайте їй пару хвилин охолонути, розріжте на порційні шматки і подавайте. До речі, щоб готова піца легше різати, варто порізати її в сирому вигляді ножем для піци.
Смачного!