Піца без дріжджів на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Останнім часом часто роблю рідке тісто для піци. Чи не чули про таке? З ним дуже легко працювати, а випічка довго залишається м'яка. Розповідаю, як приготувати піцу без дріжджів на кефірі.
Ви можете зробити товсту або дуже тонку піцу. Вилийте тісто на деко, змастіть соусом і викладіть начинку, потім відправте все в духовку і запікайте до готовності. Ваша піца буде м'яка і смачна навіть на наступний день, чим не можуть похвалитися більшість популярних рецептів.
- Яйця - 1 штука
- Кефір - 1 Склянка
- Борошно - 1, 5 склянки
- Соняшникова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
- Сода - 1 щіпка
- Ковбаса - 200 грам
- Сир - 100 грам
- Кетчуп - За смаком
1. У миску викладіть курячі яйця, додайте сіль, цукровий пісок і трохи збийте вінчиком.
2. Потім влийте кефір і додайте соду, ще раз гарненько все розмішайте.
3. Просійте борошно і порційно введіть в миску до рідких складових, влийте олію і замісити тісто.
4. У жаротривку форму ложкою викладіть тісто, розподіліть. Можна викласти тісто на деко з пергаментом.
5. Копчену ковбаску наріжте кубиками, можна кружечками або півкільцями.
6. На тісто викладіть кетчуп (2-3 столові ложки), розмажте по всій поверхні.
7. Розподіліть рівномірно копчену ковбаску.
8. Натріть на крупній тертці твердий сир і посипте піцу.
9. Надішліть піцу в розігрітий до 200 градусів духовку на 20-30 хвилин.
10. Готову піцу дістаньте з духовки і залиште на 5-10 хвилин, а потім нарізуйте шматочками і подавайте.