Перепеч з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Перепеч - це удмуртское національне блюдо, яке готують з найрізноманітнішою начинкою: картоплею, капустою, крупою, ягодами. У цьому рецепті використовуємо шампіньйони.
Рецепт приготування цієї страви дуже простий, не вимагає ніяких спеціальних навичок, тісто готується дуже просто, а нічінка може бути найрізноманітніша, просто дотримуйтесь покрокової інструкції і готуйте із задоволенням. "перепечу" нагадують маленькі тарталетки з жульєном, тому прикрасять не тільки звичайний стіл, але і на святковому столі вони довго не затримаються.
- Житнє борошно - 150 грам
- Пшеничне борошно - 70 грам
- Крем - 180 грам(100 г в тісто, 50 г в начинку, 30 г для заливки)
- Яйце - 2 штуки(1 яйце в тісто, 1 яйце - в заливку)
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Гриби - 500 грам (краще брати лісові гриби, особливо - білі, але якщо їх немає, то можна готувати з печерицями або вешенками.)
- Вершкове масло - 75 грам(50 г в тісто, 24 г для обсмажування начинки)
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Рослинна олія - 30 грам
- Сіль - 12 грам (сіль в начинку додавати за смаком, в тісто - 2 щіпки)

Підготуйте продукти.

Покладіть в миску розм'якшене вершкове масло, вбийте одне яйце і додайте сметану.

Додайте 2 дрібка солі.

Змішайте всі до однорідного стану.

Змішайте житнє і пшеничне борошно, всипте розпушувач для тіста.

Перемішайте суміш.

Просійте борошняну суміш в миску до яєчно-сметанною суміші.

Замісити тісто, накрийте плівкою або серветкою, дайте йому "відпочити" хвилин 20-30.

Поки тісто дозріває, займіться начинкою, дрібно поріжте ріпчасту цибулю.

Поріжте дрібними кубиками гриби.

На розігріту сковороду покладіть шматочок вершкового масла і столову ложку рослинної, обсмажуйте до напівготовності ріпчасту цибулю.

Після чого додайте гриби і смажте до готовності.

Дайте грибам охолонути до кімнатної температури, після чого покладіть в них дві столові ложки сметани.

Перемішайте начинку, сіль за смаком, при бажанні, можна додати пряні трави, сіль.

Підготуйте заливку, змішавши одне яйце зі столовою ложкою (з гіркою) сметани.

З тіста скачайте ковбаску і розділіть її на рівні шматочки.

Розкачайте тісто в корж.

Зробіть з тіста кошичок, zashtipnuv кінець.

Готові кошички з тіста покладіть на лист для випічки.

Заповніть кошички грибною начинкою.

Полийте зверху яєчно-сметанною заливкою, випікайте при температурі 190-200 градусів приблизно 20-25 хвилин, дивіться за готовністю.

Подавайте "перепечи" до столу, вони надзвичайно смачні і в гарячому вигляді, і в холодному.