Перець з м'ясом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Перець - один з тих продуктів, які не втрачають свої корисні властивості, що б ви з ним не робили. Перець з м'ясом - це дуже смачно, це просто, це легко:)
Яскраві і красиві, ароматні і смачні перці можна готувати різними способами. Я пропоную вам рецепт приготування перцю з м'ясом в духовці. Таке блюдо готується дуже легко і досить швидко. Інгредієнти не потрібно попередньо обсмажувати і все соки і корисні речовини залишаються в перці. Цю страву можна приготувати і на святковий стіл, адже вже одним своїм виглядом воно створить відповідний настрій.
- Перець болгарський - 5-6 штук
- М'ясо - 300 грам (свинина, курка, indyushatina, телятина)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Кабачок або цукіні - 1/2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Зелений горошок - 5 Ст. Ложок
- Помідор - 3-4 штук
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Вода - 1/2 склянки
- Сир - 100-150 грам
- Томатний соус - 3-4 Ст. Ложок
М'ясо миємо й нарізаємо дрібними кубиками.
Кабачок або цукіні теж нарізаємо кубиками.
Чистимо цибулю і часник. Часник подрібнюємо будь-яким способом - хоч ножем, хоч через чеснокодавку. Цибулю дрібно шаткуємо.
Помідори обшпарюємо окропом і знімаємо з них шкірку. М'якоть дрібно нарізаємо.
Змішуємо підготовлені овочі і м'ясо, солимо і перчимо.
У перців видаляємо серцевину з насінням, начиняє перці м'ясом з овочами. Розміщуємо перці в посуд для запікання, на дно наливаємо воду. Загортаємо посуд з перцями в фольгу і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів на 40 хвилин.
Час запікання закінчилося. Дістаємо перці, знімаємо фольгу. Викладаємо на кожен перчик трохи томатного соусу і ставимо в духовку ще на 10 хвилин.
Сир натираємо на тертці, посипаємо перці і можна подавати до столу. А можна поставити в духовку ще хвилин на 5-10, щоб сир розплавився і запікся красивою скоринкою.