Рецепт Перець з часником на зиму фото

Перець з часником на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Болгарський перець
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Заготовки, Маринування

Що корисно і смачно, так це перець з часником. В цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати перець з часником на зиму швидко і смачно.

Консервований болгарський перець - це завжди смачно. Якщо спробувати його замаринувати з часником, вийде ще смачніше. Нижче представлений рецепт приготування перцю з часником на зиму.

  • Перець болгарський - 5 кілограм
  • Часник - 4 зубчики
  • Вода - 3 L
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Мед - 1 Склянка
  • Оцет 9% - 200 мілілітрів
  • Олія соняшникова - 200 мілілітрів
  • Перець чорний мелений - 1 Ст. Ложка
  • Перець лушістий горошком - 10 штук
  • Лавровий лист - 5 штук
перець з часником на зиму - фото крок 1
Беремо болгарський перець, моєму і ріжемо на дольки. В процесі видаляємо насіння ножем.
перець з часником на зиму - фото крок 2
При готуванні маринаду ставимо в мультиварці режим "пар" . Складові: вода, сіль, мідь, оцет олія соняшникова, перець мелений і горошок, лавровий лист. Перемішуємо все, включаємо мультиварку.
перець з часником на зиму - фото крок 3
Стерилізуємо банки і кришки. На дно кожної банки викладаємо часник. Якщо банок багато, в кожну кладемо мінімум 2 зубчики часнику. Відкриваємо кришку мультиварки, поки вариться маринад, засипаємо в неї перець. Тримаємо його там до кип'ятіння. Коли перець готовий, утрамбовуємо його в банку.
перець з часником на зиму - фото крок 4
Коли все банки заповнені, розливаємо по ним маринад.
перець з часником на зиму - фото крок 5
Нещільно закриваємо банки, ставимо в чашу мультиварки і тримаємо в кип'яченій воді при температурі 95 градусів протягом 20 хвилин.
перець з часником на зиму - фото крок 6
Закочує банки тепер по-нормальному, перевертаємо їх догори дном і залишаємо до охолодження.

Схожі рецепти