Рецепт Перець із зеленню і часником на зиму фото

Перець із зеленню і часником на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Зелень, Болгарський перець, Часник
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Заготовки, Консервація

Заготівля з червоного перцю порадує вас взимку своїм насиченим смаком і яскравим кольором. Для аромату додамо часник і зелень, поєднання чудове, спробуйте.

Такий смачний перець можна подати до м'яса або птиці, доповнити їм картопля або страви з круп. Готовий перець помірно солоний. Немає надмірного запаху оцту. Заготівля відмінно зберігається до весни.

  • Перець болгарський - 1 кілограм
  • Часник - 6-8 зубчиків
  • Перець гострий - 1 частина
  • Петрушка - 1 пучок
  • Оцет 9% - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Олія соняшникова - 3-4 Ст. Ложок
  • Перець духмяний - 6 штук
перець із зеленню і часником на зиму - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
перець із зеленню і часником на зиму - фото крок 2
Перець чистимо й нарізаємо шматочками. Додаємо 500-600 мл. Води. Кип'ятимо 3-4 хвилини.
перець із зеленню і часником на зиму - фото крок 3
Часник і петрушку нарізаємо і висипаємо в миску.
перець із зеленню і часником на зиму - фото крок 4
Перець варився 3 хвилини і пом'якшав.
перець із зеленню і часником на зиму - фото крок 5
У банки кладемо запашний перець і трохи гострого перцю. Наливаємо олію.
перець із зеленню і часником на зиму - фото крок 6
Насипаємо часник з петрушкою.
перець із зеленню і часником на зиму - фото крок 7
Далі, кладемо часточки перцю.
перець із зеленню і часником на зиму - фото крок 8
Наповнюємо банки до верху, чергуючи часточки перцю з часником і петрушкою.
перець із зеленню і часником на зиму - фото крок 9
У каструлю кладемо рушник або х.Б. Тканина. Зверху ставимо банки. У банки додаємо сіль і цукор. Половина столової ложки солі і ложка цукру на одну банку.
перець із зеленню і часником на зиму - фото крок 10
Додаємо оцет (мінімум столову ложку на банку 500 мл.) і наливаємо гарячу воду в якій варився перець. У каструлю наливаємо гарячу воду, наповнюючи її до "плічок" банок.
Пастеризуємо 15 хвилин. Закочує металевими кришками.
перець із зеленню і часником на зиму - фото крок 11
Перець з часником і петрушкою на зиму готовий. Банки зберігаємо в прохолодному місці.

Схожі рецепти