Перець із зеленню і часником на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Заготівля з червоного перцю порадує вас взимку своїм насиченим смаком і яскравим кольором. Для аромату додамо часник і зелень, поєднання чудове, спробуйте.
Такий смачний перець можна подати до м'яса або птиці, доповнити їм картопля або страви з круп. Готовий перець помірно солоний. Немає надмірного запаху оцту. Заготівля відмінно зберігається до весни.
- Перець болгарський - 1 кілограм
- Часник - 6-8 зубчиків
- Перець гострий - 1 частина
- Петрушка - 1 пучок
- Оцет 9% - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Олія соняшникова - 3-4 Ст. Ложок
- Перець духмяний - 6 штук
Підготуємо інгредієнти.
Перець чистимо й нарізаємо шматочками. Додаємо 500-600 мл. Води. Кип'ятимо 3-4 хвилини.
Часник і петрушку нарізаємо і висипаємо в миску.
Перець варився 3 хвилини і пом'якшав.
У банки кладемо запашний перець і трохи гострого перцю. Наливаємо олію.
Насипаємо часник з петрушкою.
Далі, кладемо часточки перцю.
Наповнюємо банки до верху, чергуючи часточки перцю з часником і петрушкою.
У каструлю кладемо рушник або х.Б. Тканина. Зверху ставимо банки. У банки додаємо сіль і цукор. Половина столової ложки солі і ложка цукру на одну банку.
Додаємо оцет (мінімум столову ложку на банку 500 мл.) і наливаємо гарячу воду в якій варився перець. У каструлю наливаємо гарячу воду, наповнюючи її до "плічок" банок.
Пастеризуємо 15 хвилин. Закочує металевими кришками.
Пастеризуємо 15 хвилин. Закочує металевими кришками.
Перець з часником і петрушкою на зиму готовий. Банки зберігаємо в прохолодному місці.