Пельмені зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Пельмені зі свининою - споконвічне російське блюдо. Хто з нас не любить ці ароматні кульки, та ще й зі сметанкою? Звичайно ж, пельмені можна купити і в магазині, але домашні - найсмачніші!
Якщо вам цікаво, як приготувати пельмені зі свининою, то цей покроковий рецепт - для вас. Це смачне і ситне блюдо можна готувати про запас, так як воно відмінно зберігається в морозильній камері. Ви завжди зможете дістати свої домашні пельмені і відварити до приходу гостей або чоловіка з роботи.
- Борошно - 900 грам (тісто)
- Яйця - 6 штук (тісто)
- Крижана вода - 1-2 склянок (тісто)
- Сіль, перець - За смаком (тісто)
- Фарш свинячий - 1500 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 5 зубчиків
- Яйце - 1 штука
- Петрушка - 1 пучок
- Сіль, перець - За смаком
Насамперед вам потрібно замісити тісто для пельменів. Для цього у великій мисці з'єднайте борошно і яйця. Додати сіль, замісити круте тісто, потроху додаючи крижану воду. Зручніше за все робити це за допомогою спеціальної насадки у вигляді гака в кухонному комбайні.
З отримав тесту зліпите кулька, накрийте його харчовою плівкою, а потім - рушником. Залиште тісто "відпочивати" на п'ятнадцять-двадцять хвилин.
Тепер настала черга начинки. Свинячий фарш (можна приготувати його самостійно, пропустивши кілька разів м'якоть свинини через м'ясорубку) змішайте в глибокій посуді з сирими яйцями, рубаною петрушкою і часником, нарізаною цибулею і сіллю з перцем.
Всі інгредієнти для начинки добре перемішайте. Тісто розкачати максимально тонко, зробіть перевернутим стаканчиком кружечки, вирізаючи їх з тіста. У центр кожного шматочка тіста викладайте пів чайної ложки м'ясного фаршу, а потім ретельно скріпляйте краю. Готові пельмені відправте в морозильну камеру.
Варити пельмені - простіше простого. Просто доведіть в каструльці воду до кипіння, сіль й, завантажте стільки пельменів, скільки вам необхідно. Через п'ять хвилин варіння страва готова. Подавайте пельмені зі свининою з ложечкою домашньої сметани.