Азіатські пельмені
(покроковий рецепт з фото)
Ми з чоловіком любимо все азіатське. Одного разу я вчилася робити пельмені і вирішила поексперементувати з фаршем. Вийшло оочень смачно і чоловік залишився задоволений. Дивіться, як приготувати азіатські пельмені.
Головна відмінність азіатських пельменів від наших, так це пряний фарш і спосіб приготування. Так, так, азіатські пельмені смажать або готують на пару. Приготовлені таким способом пельмені виходять соковиті всередині і з хрусткою скоринкою зовні. Варіацій начинок безліч: Риба та морепродукти, свинина, яловичина і баранина (яка, як виявилося, в честі в Китаї), гриби і овочі, тофу, фрукти і солодка паста з бобів, тому підібрати начинку під свій смак не складе ніяких труднощів. Такі пельмені готують абсолютно різної форми - в залежності від майстерності кухаря або господині будинку: здивувати гостей прагне кожен.
- Курячий фарш - 500 грам
- Часник - 1, 5 Ст. Ложки
- Імбир - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Перець чилі - 1 штука
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Тісто заморожене - 500 грам
1. Подрібніть цибулю, часник, імбир і чілі. Змішайте всі в одній ємності.
2. Додайте нарізані овочі до фаршу, заправте все лимонним соком, рослинним маслом і соєвим соусом. Перемішайте.
3. З листа тесту сформуйте кружечки, змочіть краю водою, помістіть столову ложку м'ясної начинки і зліпити пельмені.
4. Обсмажте пельмені в рослинному маслі на сковороді до золотистої скоринки. Після чого залийте половиною склянки води і пропарьте пельмені під кришкою ще 10-12 хвилин.