Рецепт Кольорові пельмені фото

Кольорові пельмені
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня , Іспанська кухня
Тісто , М'ясо , Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Для дітей , На святковий стіл
Гарячі страви , Пельмені
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Приготувати кольорові пельмені можна як на дитяче свято, так і на повсякденний стіл, щоб просто порадувати і здивувати своїх близьких. Позитив і відмінний настрій буде забезпечено в будь-якому випадку!

Опис приготування:

Приготувати самостійно різнобарвне тісто насправді зовсім не складно. Можна звичайно скористатися готовими харчовими барвниками, я ж хочу вам запропонувати тільки натуральні продукти: томатний сік, kurkumu, шпинат і т.Д. Такі пельмені можна без побоювання дати дітям, та й дорослі від них навряд чи відмовляться.

  • Фарш - 500 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Томатна паста - 1, 5 Ст. Ложки
  • Куркума - 1 Чайна ложка
  • Зелень - 7-8 Ст. Ложок (для тіста - кріп, петрушка, шпинат)
  • Борошно - 500 грам
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Петрушка - За смаком (в начинку за бажанням)
кольорові пельмені - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
кольорові пельмені - фото крок 2
Для зеленого тесту нам знадобиться зелень. Ідеально підійде шпинат, у мене ж збірна зелень - це петрушка, кріп і трохи шпинату. У мене заморожнаая, якщо зелень у свіжому вигляді, то порубати її ножем, знадобиться приблизно 7-8 ст.Л. Залийте зелень 1 склянкою води, поставте на вогонь і варіть її 15 хвилин.
кольорові пельмені - фото крок 3
Потім процідіть зелень через сито і перелийте в склянку потрібну кількість рідини.
кольорові пельмені - фото крок 4
Для жовтого кольору розведіть у воді куркуму. Для червоного забарвлення пельменів розмішайте в воді томатну пасту. Для замісу кожного виду тесту беріть то кількість води, яке вам необхідно з розрахунку на кількість фаршу. Я на кожен вид тесту відміряла 80 мл. Води.
кольорові пельмені - фото крок 5
Тісто я замішувала окремо. Кожен раз наливаючи в глибоку миску підфарбовану воду, додавала до неї шепотку солі і одну ложку рослинної олії. Потім частинами підсипала борошно, поки тісто не починало відставати від рук і бути еластичним. В результаті має бути 3 виду тесту: червоне, жовте і зелене. Накриваємо тісто чистим рушником і даємо йому відпочити 20 хвилин.
кольорові пельмені - фото крок 6
Кольорові пельмені можна приготувати з будь-якою начинкою. Для приготування м'ясної, перейдіть м'ясо в м'ясорубці, можна взяти два або три види разом, додайте до фаршу нарізаний кубиками цибулю, подрібнену зелень, пропущений через прес часник, сіль і перець за смаком. Потім добре все перемішайте.
кольорові пельмені - фото крок 7
Відріжте по черзі від кожного виду тесту по шматочку і скачайте його ковбаскою. Наріжте ковбаску на невеликі шматочки.
кольорові пельмені - фото крок 8
Розкачайте кожен шматочок у формі круга і покладіть по центру начинку.
кольорові пельмені - фото крок 9
Потім защипніть краї і надайте пельменів традиційну або будь-яку фірязик форму. Таким чином наліпити все пельмені. Можна заморозити їх про запас або відварити відразу. Відварювати пельмені необхідно в киплячій підсоленій воді після спливання близько 3 хвилин.
кольорові пельмені - фото крок 10
Готові кольорові пельмені подаємо так само як і традиційні, зі сметаною, маслом або будь-яким соусом. За смаком вони нічим не відрізняються від звичайних білих їх побратимів, а ось на вигляд вони виходять поза сумнівом, більш яскраві і радують не тільки шлунок, але і очей! Смачного!

Схожі рецепти