Кольорові пельмені
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати кольорові пельмені можна як на дитяче свято, так і на повсякденний стіл, щоб просто порадувати і здивувати своїх близьких. Позитив і відмінний настрій буде забезпечено в будь-якому випадку!
Приготувати самостійно різнобарвне тісто насправді зовсім не складно. Можна звичайно скористатися готовими харчовими барвниками, я ж хочу вам запропонувати тільки натуральні продукти: томатний сік, kurkumu, шпинат і т.Д. Такі пельмені можна без побоювання дати дітям, та й дорослі від них навряд чи відмовляться.
- Фарш - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Томатна паста - 1, 5 Ст. Ложки
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Зелень - 7-8 Ст. Ложок (для тіста - кріп, петрушка, шпинат)
- Борошно - 500 грам
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Петрушка - За смаком (в начинку за бажанням)
Підготуйте всі інгредієнти.
Для зеленого тесту нам знадобиться зелень. Ідеально підійде шпинат, у мене ж збірна зелень - це петрушка, кріп і трохи шпинату. У мене заморожнаая, якщо зелень у свіжому вигляді, то порубати її ножем, знадобиться приблизно 7-8 ст.Л. Залийте зелень 1 склянкою води, поставте на вогонь і варіть її 15 хвилин.
Потім процідіть зелень через сито і перелийте в склянку потрібну кількість рідини.
Для жовтого кольору розведіть у воді куркуму. Для червоного забарвлення пельменів розмішайте в воді томатну пасту. Для замісу кожного виду тесту беріть то кількість води, яке вам необхідно з розрахунку на кількість фаршу. Я на кожен вид тесту відміряла 80 мл. Води.
Тісто я замішувала окремо. Кожен раз наливаючи в глибоку миску підфарбовану воду, додавала до неї шепотку солі і одну ложку рослинної олії. Потім частинами підсипала борошно, поки тісто не починало відставати від рук і бути еластичним. В результаті має бути 3 виду тесту: червоне, жовте і зелене. Накриваємо тісто чистим рушником і даємо йому відпочити 20 хвилин.
Кольорові пельмені можна приготувати з будь-якою начинкою. Для приготування м'ясної, перейдіть м'ясо в м'ясорубці, можна взяти два або три види разом, додайте до фаршу нарізаний кубиками цибулю, подрібнену зелень, пропущений через прес часник, сіль і перець за смаком. Потім добре все перемішайте.
Відріжте по черзі від кожного виду тесту по шматочку і скачайте його ковбаскою. Наріжте ковбаску на невеликі шматочки.
Розкачайте кожен шматочок у формі круга і покладіть по центру начинку.
Потім защипніть краї і надайте пельменів традиційну або будь-яку фірязик форму. Таким чином наліпити все пельмені. Можна заморозити їх про запас або відварити відразу. Відварювати пельмені необхідно в киплячій підсоленій воді після спливання близько 3 хвилин.
Готові кольорові пельмені подаємо так само як і традиційні, зі сметаною, маслом або будь-яким соусом. За смаком вони нічим не відрізняються від звичайних білих їх побратимів, а ось на вигляд вони виходять поза сумнівом, більш яскраві і радують не тільки шлунок, але і очей! Смачного!