Пельмені зі свининою і капустою
(покроковий рецепт з фото)
Пельмені - одне з улюблених страв багатьох людей. Їх роблять з різними солодкими і солоними начинками, а подають з соусами, пропонуємо рецепт, як приготувати пельмені зі свининою і капустою.
Кожен з нас може піти в магазин і купити готову продукцію. Але що може бути краще і смачніше домашніх пельменів, приготованих з любов'ю і з найсвіжіших продуктів. Традиційно їх подають зі сметаною, оцтом і перцем, гірчицею, а також можна приготувати томатний, овочевий соуси. Для начинки можна використовувати різні поєднання продуктів, наприклад, різні види м'яса, овочів, або поєднання м'яса з овочами.
- Свинина - 0, 5 кілограма
- Капуста - 150 грам
- Морквина - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Борошно - 360 грам
- Соняшникова олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Вода - 180 мілілітрів (окріп )
- Крем - 200 грам
- Хрін з буряком - 2 Ст. Ложки
1. Для приготування тіста в миску просіваємо борошно, робимо поглиблення, насипаємо дрібку солі і наливаємо соняшникову олію, вливаємо окріп і енергійно перемішуємо вінчиком. Продовжуємо вимішувати тісто руками, після чого даємо йому відпочити 20-30 хвилин.
2. Для начинки моєму капусту, морква і цибуля, дрібно нарізаємо їх. Свинину рубаємо ножем на маленькі шматочки. Перемішуємо начинку, додаємо до смаку сіль, перець і ¼ склянки холодної води.
3. Відпочиле тісто поділяємо на шматочки, з кожного розгортаємо тонкий коло і склянкою вирізаємо кружечки бажаного розміру, всередину кожного кладемо начинку.
4. Збираємо краю до центру, щоб було 5 пелюсток, трохи розплющуємо, щоб пельмені були більш тонкими.
5. Робимо парову баню: на вогонь ставимо каструлю з водою, після закипання поверх встановлюємо друшляк, щоб він не торкався води. У нього кладемо пельмені, накриваємо кришкою і готуємо 20 хвилин.
6. До пельменів робимо соус. У мисці змішуємо хрін з буряком і сметану, солимо і перчимо до смаку, перемішуємо.
7. Готові пельмені подаємо порційно з зеленню і отриманим соусом. Смачного!