Пісні пельмені з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви думаєте, що пельмені без м'яса - це не пельмені, значить ви ніколи не їли пельмені з капустою. Гарні не тільки в пост, але і в будь який інший час.
Пісні пельмені ви можете готувати не тільки з капустою, але і з грибами або з картоплею. Для приготування пісних пельменів з капустою приготуйте звичайне пісне пельменное тісто (на воді і без яєць).
До речі, капуста може бути як білокачанної, так і пекінської.
- Тісто пісне пельменное - 500 грам
- Капуста - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки
- Морквина - 3 штуки
- Квашена капуста - 100 грам (по бажанню )
- Спеції, зелень - За смаком
Тісто (якщо у вас немає готового, а купувати не хочеться) можете зробити самостійно, це не складно: борошно змішайте з водою, додайте сіль, трохи цукру, а також пару ложок рослинного масла (для еластичності). Муки треба приблизно 500 м, води - стакан-півтора. Тісто виходить тугим, але зате пісним. Для ліплення пельменів - в самий раз!
Тепер займемося начинкою: поріжте дрібно цибулю і моркву (можете натерти її на терці), обсмажте на олії рослинній. Поки вони обсмажуються, нашинкуйтекапусту. Додайте до овочів, а також викладіть квашену капусту на сковороду, додайте спеції. Все перемішайте і обсмажуйте ще хвилин 10-15. Можете додати трохи води, якщо вам здається, що капуста тверда, і тушкуйте хвилин 10 ще.
Начинці дайте охолонути.
Тісто розкачати, виріжте стаканчиками кружечки, в центр викладіть начинку, а потім закріпіть краю тесту. Загалом, наліпити пельменів будь-яким зручним для вас способом.
Тісто розкачати, виріжте стаканчиками кружечки, в центр викладіть начинку, а потім закріпіть краю тесту. Загалом, наліпити пельменів будь-яким зручним для вас способом.
Пельмені з капустою ви можете приготувати на пару в пароварці, підсмажити їх (на фото якраз такий варіант, смажити їх потрібно до золотистого кольору).
Або просто можете відварити в підсоленій воді до готовності (хвилин 15 займає).
Або просто можете відварити в підсоленій воді до готовності (хвилин 15 займає).
Готові пісні пельмені з капустою подавайте з кропом або петрушкою і маслом рослинним. Дуже смачно, смачного!