Рецепт Пельмені з житнього борошна фото

Пельмені з житнього борошна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, М'ясо
Дієтичне харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Пельмені

Пельмені з житнього борошна з яловичиною ще називають "шорська" . Готуються ці пельмені таким же способом, як з пшеничного борошна, але при цьому вони набагато корисніше, так як не містять глютену.

Приготування пельменів з житнього борошна практично нічим не відрізняється від приготування звичайних пельменів з пшеничного борошна. Дотримуйтесь покрокової інструкції і рекомендацій з приготування.

  • М'ясний фарш - 250 грам
  • Вода - 80 мілілітрів
  • Житнє борошно - 200 грам(140 грам - в тісто, 60 грам - з podpиl)
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 15 грам(5 грам - в тісто, 10 грам - в фарш)
  • Цибуля - 1 штука (в фарш)
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
пельмені з житнього борошна - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
пельмені з житнього борошна - фото крок 2
Просійте борошно в миску для замішування тіста.
пельмені з житнього борошна - фото крок 3
Додайте до борошна сіль.
пельмені з житнього борошна - фото крок 4
Влийте воду.
пельмені з житнього борошна - фото крок 5
Додайте одне яйце.
пельмені з житнього борошна - фото крок 6
Замісити тісто, дайте йому відлежатися 20-30 хвилин в пакеті.
пельмені з житнього борошна - фото крок 7
Поки тісто доходить до кондиції, підготуйте м'ясний фарш. Фарсі сіль, поперчіть, додайте цибулину. Перемішайте.
пельмені з житнього борошна - фото крок 8
На робочій поверхні стола, подпиленном борошном, обробити тісто на ковбаски, наріжте його на невеликі шматочки.
пельмені з житнього борошна - фото крок 9
Розкочуйте невеликі соковито, відразу багато не робіть, так як тісто швидко сохне і ліпити буде складно, досить по 3-5 штук.
пельмені з житнього борошна - фото крок 10
У центр сочня кладіть ложечку фаршу.
пельмені з житнього борошна - фото крок 11
І ліпіть звичайний пельмень.
пельмені з житнього борошна - фото крок 12
Готові пельмені викладайте на дошку, пріпиленний борошном.
пельмені з житнього борошна - фото крок 13
Відварюйте пельмені звичайним чином в підсоленій воді з лавровим листом. З моменту закипання варіть хвилин 10, подавайте зі сметаною і зеленню.

Схожі рецепти