Пельмені з житнього борошна
(покроковий рецепт з фото)
Пельмені з житнього борошна з яловичиною ще називають "шорська" . Готуються ці пельмені таким же способом, як з пшеничного борошна, але при цьому вони набагато корисніше, так як не містять глютену.
Приготування пельменів з житнього борошна практично нічим не відрізняється від приготування звичайних пельменів з пшеничного борошна. Дотримуйтесь покрокової інструкції і рекомендацій з приготування.
- М'ясний фарш - 250 грам
- Вода - 80 мілілітрів
- Житнє борошно - 200 грам(140 грам - в тісто, 60 грам - з podpиl)
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 15 грам(5 грам - в тісто, 10 грам - в фарш)
- Цибуля - 1 штука (в фарш)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Просійте борошно в миску для замішування тіста.
Додайте до борошна сіль.
Влийте воду.
Додайте одне яйце.
Замісити тісто, дайте йому відлежатися 20-30 хвилин в пакеті.
Поки тісто доходить до кондиції, підготуйте м'ясний фарш. Фарсі сіль, поперчіть, додайте цибулину. Перемішайте.
На робочій поверхні стола, подпиленном борошном, обробити тісто на ковбаски, наріжте його на невеликі шматочки.
Розкочуйте невеликі соковито, відразу багато не робіть, так як тісто швидко сохне і ліпити буде складно, досить по 3-5 штук.
У центр сочня кладіть ложечку фаршу.
І ліпіть звичайний пельмень.
Готові пельмені викладайте на дошку, пріпиленний борошном.
Відварюйте пельмені звичайним чином в підсоленій воді з лавровим листом. З моменту закипання варіть хвилин 10, подавайте зі сметаною і зеленню.