Пельмені з djusaem
(покроковий рецепт з фото)
До вашої уваги - класичний рецепт мант з джусай прямо з Алма-Ати! Виходить досить цікавий і незвичайний смак, більш ароматних і ситних мант я не пробувала! Так що ділюся з вами!
У мене немає сумнівів, іноді кожної господині є сенс придбати абсолютно нові інгредієнти і приготувати з них вже давно відоме блюдо. Адже воно відразу ж заграє по-новому! Так ось і в мене вийшло з цим простим рецептом мант з джусай, результат дуже здивував і порадував! Так що з радістю поділюся і з вами казахським способом, як приготувати манти з джусай!
- Баранина - 600 грам
- Курдючний жир - 200 грам
- Борошно - 600 грам
- Вода - 1 Склянка
- Джус - 2 штуки(2 пучка)
- Цибуля - 2 штуки
- Спеції - За смаком
1. Змішаємо борошно і сіль, а потім поступово вливаємо воду, постійно помішуючи. Має вийти дуже туге, але еластичне тісто. Відправимо його в холодильник.
2. Тим часом займемося фаршем. Баранину пропускаємо через м'ясорубку разом з курдюком. Туди ж - подрібнені цибулю і джусай, а також спеції. Ретельно перемішати.
3. Дістаємо тісто, розгортаємо з нього ковбаску. Її ж нарізаємо однаковими шматочками уздовж або поперек, а потім ділимо на квадратики. Всередину кожного поміщаємо фарш, і защипуємо краю.
4. Варимо манти на пару 30-40 хвилин, і подаємо відразу ж! Смачного!