Пельмені, смажені на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Пельмені, вареники та інші подібні вироби - це дуже смачна страва. Всі знають, що їх потрібно відварювати в киплячій воді, але сьогодні розповім, як приготувати пельмені, смажені на сковороді.
На Україні, в Росії, Білорусії та інших слов'янських країнах більш популярний варіант приготування пельменів - це відварити їх у воді. В Китаї, Японії та інших східних країнах - це блюдо настільки ж популярно. Там їх готують з різними наповненнями, наприклад, овочеві, рибні або з морепродуктів, а також м'ясні, але не відварюють, а обсмажують на сковороді. До столу страву подають гарячою, можна з соусом, зеленню.
- Тісто - За смаком (для заготовок)
- Соняшникова олія - За смаком (для обсмажування)
- Гриби - 8 штук
- Свинина - 500 грам
- Зелена цибуля - 3 штуки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
1. З прісного тіста зробіть круглі заготовки для пельменів (або купіть готові). Свинину вимийте і перекрутити в фарш, вимийте гриби і цибулю.
2. Подрібніть кубиком гриби, наріжте дрібно зелену цибулю, перекладіть все в миску до фаршу, трохи посоліть і поперчіть, влийте соєвий соус.
3. Кожну заготовку для пельмені розкачайте трохи, по центру викладіть чайну ложку начинки і загорніть пельмень (тут кожен робить, як хоче). Тарілку посипте борошном і викладіть на неї пельмені, щоб вони не злиплися.
4. Сковороду розігрійте з рослинним маслом, викладіть пельмені і обсмажуйте з кожного боку по 2-3 хвилини. Потім влийте трохи води і готуйте під закритою кришкою.
5. Перекладіть готові пельмені на тарілку і до столу подавайте гарячими, можна з соєвим соусом або сметаною.