Печиво з віскі і шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Наявність алкоголю в випічці збагачує її ароматом, а сам смак зовсім не відчутний, тому печиво можна давати дітям. Оцініть рецепт смачної випічки, як приготувати печиво з віскі і шоколадом.
Тісто для випічки можна зробити заздалегідь, а потім відправити в холодильник і випікати його при необхідності. Готове тісто в холодильнику можете зберігати 1-2 дня. Для більшої різноманітності крім шоколаду можна додати до печива родзинки, горішки, наприклад, арахіс або мигдаль.
- Вершкове масло - 240 грам
- Борошно - 2, 5 склянки
- Сода - 3/4 чайних ложки
- Сіль - 3/4 чайних ложки
- Білий цукор - 3/4 склянки
- Коричневий цукор - 3/4 склянки
- Яйця - 1 штука
- Жовток - 1 штука
- Віскі - 1/4 склянки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Шоколадні чіпси - 1 Склянка
- Естрада - За смаком
1. У сотейнику розтопіть вершкове масло.
2. Змішайте борошно з содою і сіллю. У чаші міксера збийте вершкове масло з коричневим і білим цукром, додайте до масляної смесит яйце, жовток, віскі і ванільний екстракт.
3. Змішайте масляну і борошняну суміші, а також додайте чіпси шоколаду і 2 дрібно нарізаних листочка естрагону. Надішліть тісто на півгодини в холодильник.
4. Скористайтеся ложкою і викладіть шматочки тіста на деко.
5. Запікайте печиво в розігрітій до 180 градусів духовці 8-10 хвилин.
6. Остудіть печиво і насолоджуйтеся його смаком.