Печінковий паштет в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Серед безлічі способів приготування печінкового паштету варто приділити увагу саме цьому. Приготування в духовці додасть особливий смак, якого ніколи не досягти іншими способами.
За що люблю печінкові паштети (крім їх смакових якостей і неймовірно ніжної текстури, природно), так це за їх універсальність. Це прекрасне блюдо як на кожен день, так і до святкового столу (мої гості цей паштет наминали за обидві щоки, так само охоче, як і моя сім'я). Загалом, просто рекомендую спробувати! З фішки тут поєднання філе і печінки, так як зазвичай береться тільки остання. Загалом, рекомендую рецепт, як приготувати печінковий паштет в духовці.
- Печінка індички - 500 грам
- Філе індички - 300 грам
- Часник - 5-6 зубчиків
- Яйця - 3 штуки
- Вершки 10% - 120 мілілітрів
- Сіль, спеції - За смаком
- Лавровий лист - 3 штуки
- Перець горошком - За смаком
Очищену печінку подрібніть до стану кашки в блендері разом з яйцями і вершками. Філе індички пропустіть через м'ясорубку з цибулею і часником два рази. З'єднайте печінку з фаршем до однорідної маси. Не забудьте спеції.
Форми для запікання змастіть рослинною олією. На дно покладіть лавровий листок і трохи перцю, перелийте в них масу. Щільно закрийте верх фольгою.
Помістіть формочки у велику і глибоку ємність, яка підходить для духовки. Залийте їх водою так, щоб вона доходила мінімум до половини. Духовку нагрейте до 190 градусів, запікайте паштет 1, 5 годину.
Духовку вимкніть і залиште паштет в ній до повного охолодження, потім приберіть остигнула закуску в холодильник на ніч. Смачного!