Рецепт Печінковий паштет в духовці фото

Печінковий паштет в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Індичка, Птах, Печінка індички
Рецепти без шкоди
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Паштети

Серед безлічі способів приготування печінкового паштету варто приділити увагу саме цьому. Приготування в духовці додасть особливий смак, якого ніколи не досягти іншими способами.

За що люблю печінкові паштети (крім їх смакових якостей і неймовірно ніжної текстури, природно), так це за їх універсальність. Це прекрасне блюдо як на кожен день, так і до святкового столу (мої гості цей паштет наминали за обидві щоки, так само охоче, як і моя сім'я). Загалом, просто рекомендую спробувати! З фішки тут поєднання філе і печінки, так як зазвичай береться тільки остання. Загалом, рекомендую рецепт, як приготувати печінковий паштет в духовці.

  • Печінка індички - 500 грам
  • Філе індички - 300 грам
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Яйця - 3 штуки
  • Вершки 10% - 120 мілілітрів
  • Сіль, спеції - За смаком
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Перець горошком - За смаком
печінковий паштет в духовці - фото крок 1
Очищену печінку подрібніть до стану кашки в блендері разом з яйцями і вершками. Філе індички пропустіть через м'ясорубку з цибулею і часником два рази. З'єднайте печінку з фаршем до однорідної маси. Не забудьте спеції.
печінковий паштет в духовці - фото крок 2
Форми для запікання змастіть рослинною олією. На дно покладіть лавровий листок і трохи перцю, перелийте в них масу. Щільно закрийте верх фольгою.
печінковий паштет в духовці - фото крок 3
Помістіть формочки у велику і глибоку ємність, яка підходить для духовки. Залийте їх водою так, щоб вона доходила мінімум до половини. Духовку нагрейте до 190 градусів, запікайте паштет 1, 5 годину.
печінковий паштет в духовці - фото крок 4
Духовку вимкніть і залиште паштет в ній до повного охолодження, потім приберіть остигнула закуску в холодильник на ніч. Смачного!

Схожі рецепти