Печінковий паштет на зиму в банках
(покроковий рецепт з фото)
Хочете взимку побалувати смачним блюдом рідних і друзів без будь-яких приготувань? Паштет з печінки - це вже як мінімум класна закуска або начинка для бутербродів, так що рекомендую запастися.
Домашній печінковий паштет смачний, ніжний і дуже ситний. Але часто готувати його немає можливості, а побалувати себе смачним хочеться (особливо взимку). Ось і прийшла комусь в голову дуже класна ідея готувати печінковий паштет на зиму в банках. Один раз приготував партію смачної закусочкі - і взимку тільки банки встигай відкривати. Рецепт приготування печінкового паштету на зиму в банках зовсім простий, а яка насолода доставить зимового ранку до чаю шматочок свіжого хліба, намазаний паштетом! ...
- Печінка свиняча - 1 кілограм (або куряча)
- Морква - 2-3 штук
- Ріпчаста цибуля - 2-3 штук
- Вершкове масло - 200 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
Печінка добре моєму, очищаємо від плівок і проток і ріжемо на невеликі шматки. У чашу мультиварки додаємо трохи рослинного масла, обсмажуємо печінку до готовності, приблизно хвилин 20.
Готову печінку перекладемо в інший посуд, а далі пожарим цибулю і моркву. Їх можна нарізати великими шматочками: цибуля 4-5 частин, а морквину - великими кружечками.
Поки обсмажуються овочі, за допомогою блендера або м'ясорубки подрібнити печінку. Подрібнювати можна і за допомогою погружного блендера.
Тепер черга відправити в блендер обсмажені овочі.
В одному посуді за допомогою блендера змішуємо-подрібнюємо печінку і овочі, додаємо сіль і перець за смаком, а також вершкове масло (вже трохи розм'якшене).
Всі інгредієнти перемішуємо в однорідну масу .
Викладаємо готовий паштет в стерилізовані банки і накриваємо кришками. До самого верху не викладати, а тільки по вінця (чи менше).
На дно мультиварки викладіть кухонний рушник або силіконовий килимок, додайте мультістакан води і закривайте кришку. Вибираємо режим "швидка приготування" і час - 20 хвилин. Мультиварку можна замінити звичайною каструлею, на дно - рушник кухонне, ставимо банки і наливаємо воду, стерилізуємо 2 годину.
Після сигналу дістаємо банки і закочує їх кришками, ховаємо під ковдру до охолодження, а потім - в прохолодне місце.