Рецепт Печінковий паштет на зиму в банках фото

Печінковий паштет на зиму в банках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Печінка
Рецепти без шкоди
На полуденок, На сніданок
Паштети

Хочете взимку побалувати смачним блюдом рідних і друзів без будь-яких приготувань? Паштет з печінки - це вже як мінімум класна закуска або начинка для бутербродів, так що рекомендую запастися.

Домашній печінковий паштет смачний, ніжний і дуже ситний. Але часто готувати його немає можливості, а побалувати себе смачним хочеться (особливо взимку). Ось і прийшла комусь в голову дуже класна ідея готувати печінковий паштет на зиму в банках. Один раз приготував партію смачної закусочкі - і взимку тільки банки встигай відкривати. Рецепт приготування печінкового паштету на зиму в банках зовсім простий, а яка насолода доставить зимового ранку до чаю шматочок свіжого хліба, намазаний паштетом! ...

  • Печінка свиняча - 1 кілограм (або куряча)
  • Морква - 2-3 штук
  • Ріпчаста цибуля - 2-3 штук
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
  • Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
печінковий паштет на зиму в банках - фото крок 1
Печінка добре моєму, очищаємо від плівок і проток і ріжемо на невеликі шматки. У чашу мультиварки додаємо трохи рослинного масла, обсмажуємо печінку до готовності, приблизно хвилин 20.
печінковий паштет на зиму в банках - фото крок 2
Готову печінку перекладемо в інший посуд, а далі пожарим цибулю і моркву. Їх можна нарізати великими шматочками: цибуля 4-5 частин, а морквину - великими кружечками.
печінковий паштет на зиму в банках - фото крок 3
Поки обсмажуються овочі, за допомогою блендера або м'ясорубки подрібнити печінку. Подрібнювати можна і за допомогою погружного блендера.
печінковий паштет на зиму в банках - фото крок 4
Тепер черга відправити в блендер обсмажені овочі.
печінковий паштет на зиму в банках - фото крок 5
В одному посуді за допомогою блендера змішуємо-подрібнюємо печінку і овочі, додаємо сіль і перець за смаком, а також вершкове масло (вже трохи розм'якшене).
печінковий паштет на зиму в банках - фото крок 6
Всі інгредієнти перемішуємо в однорідну масу .
печінковий паштет на зиму в банках - фото крок 7
Викладаємо готовий паштет в стерилізовані банки і накриваємо кришками. До самого верху не викладати, а тільки по вінця (чи менше).
печінковий паштет на зиму в банках - фото крок 8
На дно мультиварки викладіть кухонний рушник або силіконовий килимок, додайте мультістакан води і закривайте кришку. Вибираємо режим "швидка приготування" і час - 20 хвилин. Мультиварку можна замінити звичайною каструлею, на дно - рушник кухонне, ставимо банки і наливаємо воду, стерилізуємо 2 годину.
печінковий паштет на зиму в банках - фото крок 9
Після сигналу дістаємо банки і закочує їх кришками, ховаємо під ковдру до охолодження, а потім - в прохолодне місце.

Схожі рецепти