Печінка в сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Печінка в сметанному соусі - дуже ніжне і смачне блюдо, яке має багатий і насичений смак. Прекрасно підійде в якості другої страви, а гарнір можна буде підібрати на свій розсуд.
Рецептів приготування печінки в сметанному соусі велика різноманітність, чим гарний наш рецепт? тим, що на нього ви не витратите багато часу на його приготування і при цьому отримаєте апетитне і ситне блюдо. Для його приготування потрібні досить прості інгредієнти, що не може не порадувати любителів приготувати для своєї сім'ї щось новеньке.
Як приготувати печінку в сметанному соусі?
На початку приготування промиваємо печінку, потім нарізаємо її невеликими шматочками. На сковороді розтоплюємо масло і обсмажуємо печінку на середньому вогні. Щоб печінка не стала жорсткою, її необхідно смажити по 1 хвилині з кожної сторони. Готуємо тарілку, на яку викладемо готову печінку. Після чого її необхідно посолити і поперчити.
Нарізану кубиками цибулю, необхідно обсмажити у вершковому маслі до золотистого кольору. Після чого до підготовленого цибулі додаємо борошно і злегка все це підсмажуємо. Вливаємо до отриманої маси молоко і тушкуємо на середньому вогні, постійно помішуючи до загустіння.
Сметана і гірчиця додається до соусу після його загустіння. Солимо, перчим, додаємо злегка остигнула печінку, сковороду накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні хвилин 15-20, не забуваючи помішувати.
Печінка в сметанному соусі в домашніх умовах готова! Можна подавати приготовану страву з вашим улюбленим гарніром.
- Яловича печінка - 500 грам
- Крем - 150 грам
- Молоко - 125 грам
- Цибуля - 1 штука
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки(1 Ст. Ложка - для обсмажування печінки, 1 Ст. Ложка - для обжарки лука)
- Борошно - 1/2 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1/2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
Як приготувати печінку в сметанному соусі?
На початку приготування промиваємо печінку, потім нарізаємо її невеликими шматочками. На сковороді розтоплюємо масло і обсмажуємо печінку на середньому вогні. Щоб печінка не стала жорсткою, її необхідно смажити по 1 хвилині з кожної сторони. Готуємо тарілку, на яку викладемо готову печінку. Після чого її необхідно посолити і поперчити.
Нарізану кубиками цибулю, необхідно обсмажити у вершковому маслі до золотистого кольору. Після чого до підготовленого цибулі додаємо борошно і злегка все це підсмажуємо. Вливаємо до отриманої маси молоко і тушкуємо на середньому вогні, постійно помішуючи до загустіння.
Сметана і гірчиця додається до соусу після його загустіння. Солимо, перчим, додаємо злегка остигнула печінку, сковороду накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні хвилин 15-20, не забуваючи помішувати.
Печінка в сметанному соусі в домашніх умовах готова! Можна подавати приготовану страву з вашим улюбленим гарніром.