Рецепт Печінка в сметанному соусі фото

Печінка в сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Яловичина , Печінка , Яловича печінка
Дієтичне харчування , ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Новий рік
Гарячі страви , Соуси , Сметанний соус
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Печінка в сметанному соусі - дуже ніжне і смачне блюдо, яке має багатий і насичений смак. Прекрасно підійде в якості другої страви, а гарнір можна буде підібрати на свій розсуд.

Опис приготування:

Рецептів приготування печінки в сметанному соусі велика різноманітність, чим гарний наш рецепт? тим, що на нього ви не витратите багато часу на його приготування і при цьому отримаєте апетитне і ситне блюдо. Для його приготування потрібні досить прості інгредієнти, що не може не порадувати любителів приготувати для своєї сім'ї щось новеньке.

Як приготувати печінку в сметанному соусі?

На початку приготування промиваємо печінку, потім нарізаємо її невеликими шматочками. На сковороді розтоплюємо масло і обсмажуємо печінку на середньому вогні. Щоб печінка не стала жорсткою, її необхідно смажити по 1 хвилині з кожної сторони. Готуємо тарілку, на яку викладемо готову печінку. Після чого її необхідно посолити і поперчити.

Нарізану кубиками цибулю, необхідно обсмажити у вершковому маслі до золотистого кольору. Після чого до підготовленого цибулі додаємо борошно і злегка все це підсмажуємо. Вливаємо до отриманої маси молоко і тушкуємо на середньому вогні, постійно помішуючи до загустіння.

Сметана і гірчиця додається до соусу після його загустіння. Солимо, перчим, додаємо злегка остигнула печінку, сковороду накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні хвилин 15-20, не забуваючи помішувати.

Печінка в сметанному соусі в домашніх умовах готова! Можна подавати приготовану страву з вашим улюбленим гарніром.


  • Яловича печінка - 500 грам
  • Крем - 150 грам
  • Молоко - 125 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки(1 Ст. Ложка - для обсмажування печінки, 1 Ст. Ложка - для обжарки лука)
  • Борошно - 1/2 Ст. Ложки
  • Гірчичний - 1/2 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - За смаком
Рецептів приготування печінки в сметанному соусі велика різноманітність, чим гарний наш рецепт? тим, що на нього ви не витратите багато часу на його приготування і при цьому отримаєте апетитне і ситне блюдо. Для його приготування потрібні досить прості інгредієнти, що не може не порадувати любителів приготувати для своєї сім'ї щось новеньке.

Як приготувати печінку в сметанному соусі?

На початку приготування промиваємо печінку, потім нарізаємо її невеликими шматочками. На сковороді розтоплюємо масло і обсмажуємо печінку на середньому вогні. Щоб печінка не стала жорсткою, її необхідно смажити по 1 хвилині з кожної сторони. Готуємо тарілку, на яку викладемо готову печінку. Після чого її необхідно посолити і поперчити.

Нарізану кубиками цибулю, необхідно обсмажити у вершковому маслі до золотистого кольору. Після чого до підготовленого цибулі додаємо борошно і злегка все це підсмажуємо. Вливаємо до отриманої маси молоко і тушкуємо на середньому вогні, постійно помішуючи до загустіння.

Сметана і гірчиця додається до соусу після його загустіння. Солимо, перчим, додаємо злегка остигнула печінку, сковороду накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні хвилин 15-20, не забуваючи помішувати.

Печінка в сметанному соусі в домашніх умовах готова! Можна подавати приготовану страву з вашим улюбленим гарніром.

Схожі рецепти