Печінка в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Існує десятки рецептів приготування печінки, її запікають, смажать, гасять і варять, а також готують з неї паштети, додають до гарнірів. Спробуйте рецепт, як приготувати печінку в горщику.
Незалежно від того, яку печінку ви більше любите - ніжну курячу або більш жорстку яловичу, приготована за цим рецептом, вона вийде дуже ніжною і соковитою, адже запікається в горщику в сметанному соусі та власному соку. Її можна так і презентувати в горщику або ж відразу додати до будь-якого гарніру (каші, kartofelyu, макаронів). Вона відмінно підійде до святкового столу або звичайному вечері.
- Печінка яловича - 0, 7 кілограма
- Цибулина - 2 штуки
- Крем - 200 грам
- Сіль і спеції - За смаком
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Соняшникова олія - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Печінку очищаємо від плівки і гарненько моєму, витираємо паперовим рушником, нарізаємо невеликими шматочками, обсипаємо борошном.
2. У сковороду наливаємо трохи соняшникової олії і злегка обсмажуємо печінку, щоб вона схопилася, потім перекладаємо на тарілку. Цибулю нарізаємо кубиком і обсмажуємо до напівготовності на тій же сковороді, де була печінку, потім перекладаємо його в миску до печінки, солимо і перчимо до смаку.
3. Горщик для запікання злегка змащуємо олією, викладаємо печінку з цибулею, на самий верх кладемо сметану, накриваємо кришкою, якщо ні, то фольгою.
4. Випікаємо горщики 1 час, відразу ставимо в холодну духовку і розігріваємо її разом з печінкою. Готову страву посипаємо дрібно посіченою зеленню.