Азу по-татарськи в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Це національне блюдо татарської кухні, інгредієнти якого кожному припадуть до смаку. М'ясо та овочі, запечені в духовці за особливим рецептом, залишаться у вашому серці назавжди.
Я дуже люблю м'ясо, запечене з картоплею і овочами, їсти вприкуску з солоним огірочком, так що для мене це блюдо справжня знахідка! Приготувати азу по-татарськи в горщику в домашніх умовах не складе особливих труднощів, так що порадуйте свої смакові рецептори і смолі приступайте до приготування. Існує безліч варіацій цієї страви, але тут я пропоную вам класичний рецепт азу по-татарськи в горщику. Удачі в приготуванні!
- М'ясо (свинина, баранина або яловичина) - 400 грам
- Картопля - 8 штук
- Огірок солоний - 6 штук
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Морква - 1 штука
- Сир - 150 грам
- Чорний перець горошком - 6 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
- Томатна паста - 2 чайних ложки
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Кетчуп - 3 Ст. Ложки
- Сіль - - За смаком
- Спеції - - За смаком
- Олія соняшникова - - За смаком
- Вода - 150 мілілітрів (для того, щоб розвести томатну пасту)
М'ясо нарізаємо брусочками і обсмажуємо на розігрітій олії в сковороді 5 хвилин до красивого золотистого кольору, злегка посолити і поперчити. Огірки нарізаємо на кубики або трьом на крупній тертці і викладаємо на дно горщиків, зверху викладаємо обсмажене м'ясо. Робимо соус, змішавши майонез і кетчуп, і кладемо по 3 ложки в кожен горщик поверх м'яса і огірків. Киньте далі 3 горошинки перцю, лавровий лист і посипаємо сушеним кропом.
) Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями, а морква трьом на крупній тертці. Потім кладемо їх на сковорідку, заправляємо спеціями і обсмажуємо кілька хвилин до золотистого кольору. Викладаємо в горщики.
Потім необхідно почистити картоплю і нарізати його на великі шматочки (бруски або часточки). Кладемо картоплю на сковорідку і обсмажуємо хвилин 7 на сильному вогні до красивої золотистої скоринки, рясно посипавши перцем. Потім ми перекладаємо його в горщики і поливаємо соусом з розведеною водою томатної пасти. Горщики закриваємо і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.
Діставши готове азу, прямо в горщиках посипаємо тертим сиром, можна прикрасити його свіжою зеленню, і подавайте до столу. Кому не зручно їсти з горщика, той може перекласти його вміст в тарілки - на якість смаку це абсолютно не впливає.