Рецепт Азу по-татарськи в горщику фото

Азу по-татарськи в горщику
(покроковий рецепт з фото)

М'ясо, Овочі, Картопля
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Це національне блюдо татарської кухні, інгредієнти якого кожному припадуть до смаку. М'ясо та овочі, запечені в духовці за особливим рецептом, залишаться у вашому серці назавжди.

Я дуже люблю м'ясо, запечене з картоплею і овочами, їсти вприкуску з солоним огірочком, так що для мене це блюдо справжня знахідка! Приготувати азу по-татарськи в горщику в домашніх умовах не складе особливих труднощів, так що порадуйте свої смакові рецептори і смолі приступайте до приготування. Існує безліч варіацій цієї страви, але тут я пропоную вам класичний рецепт азу по-татарськи в горщику. Удачі в приготуванні!

  • М'ясо (свинина, баранина або яловичина) - 400 грам
  • Картопля - 8 штук
  • Огірок солоний - 6 штук
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Сир - 150 грам
  • Чорний перець горошком - 6 штук
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Томатна паста - 2 чайних ложки
  • Майонез - 3 Ст. Ложки
  • Кетчуп - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - - За смаком
  • Спеції - - За смаком
  • Олія соняшникова - - За смаком
  • Вода - 150 мілілітрів (для того, щоб розвести томатну пасту)
азу по-татарськи в горщику - фото крок 1
М'ясо нарізаємо брусочками і обсмажуємо на розігрітій олії в сковороді 5 хвилин до красивого золотистого кольору, злегка посолити і поперчити. Огірки нарізаємо на кубики або трьом на крупній тертці і викладаємо на дно горщиків, зверху викладаємо обсмажене м'ясо. Робимо соус, змішавши майонез і кетчуп, і кладемо по 3 ложки в кожен горщик поверх м'яса і огірків. Киньте далі 3 горошинки перцю, лавровий лист і посипаємо сушеним кропом.
азу по-татарськи в горщику - фото крок 2
) Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями, а морква трьом на крупній тертці. Потім кладемо їх на сковорідку, заправляємо спеціями і обсмажуємо кілька хвилин до золотистого кольору. Викладаємо в горщики.
азу по-татарськи в горщику - фото крок 3
Потім необхідно почистити картоплю і нарізати його на великі шматочки (бруски або часточки). Кладемо картоплю на сковорідку і обсмажуємо хвилин 7 на сильному вогні до красивої золотистої скоринки, рясно посипавши перцем. Потім ми перекладаємо його в горщики і поливаємо соусом з розведеною водою томатної пасти. Горщики закриваємо і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.
азу по-татарськи в горщику - фото крок 4
Діставши готове азу, прямо в горщиках посипаємо тертим сиром, можна прикрасити його свіжою зеленню, і подавайте до столу. Кому не зручно їсти з горщика, той може перекласти його вміст в тарілки - на якість смаку це абсолютно не впливає.

Схожі рецепти