Рецепт Печеня з косулі з овочами фото

Печеня з косулі з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Косуля
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 20 г. 0 хв.

Сьогодні я хочу поділитися не зовсім звичайним рецептів, як приготувати печеню з козулі з овочами. Сподобається любителям дичини і мисливцям. Готувати буде простіше, якщо попередньо знята шкура.

Опис приготування:

Приготування жаркого займає досить багато часу, адже дичину має специфічний запах і сама по собі жестковата. Обов'язково потрібно добре вимочити м'ясо (не менше 3 годин), а вже після цього промаринувати його. Термічна обробка також займе багато часу, зате м'ясо вийде ніжним і смачним.

  • Задня частина козулі - 1 штука
  • Цибулина - 2 штуки
  • Помідор - 6 штук
  • Морква - 3 штуки
  • Перець - 2 штуки
  • Кефір - 1 літр
  • Спеції та сіль - За смаком (чорний перець, Braai, koriandr, мускатний горіх, порошок гірчиці)
печеня з косулі з овочами - фото крок 1
1. Задню ногу козулі ретельно миємо й рубаємо невеликими шматочками, щоб зручно було подавати до столу. Обов'язково замочуємо шматки у великій каструлю зі звичайною водою, додаємо туди 3 чайні ложки столового оцту і залишаємо так на 3-5 годин (за цей час піде кров і специфічний запах).
печеня з косулі з овочами - фото крок 2
2. Робимо маринад: для цього в каструлю переливаємо кефір, додаємо всі спеції за 1 щіпці, солимо, цибуля очищаємо і нарізаємо шматочками й навіть відправляємо в кефір. Після закінчення цього часу дістаємо шматки козулі з води і перекладаємо в маринад, залишаємо на 8-10 годин.
печеня з косулі з овочами - фото крок 3
3. Через покладений час перекладаємо косулю в каструлю, де будемо її гасити. Помідори, 2 морква і 1 перець миємо й пропускаємо через м'ясорубку, перекладаємо отриману масу в каструлю до козулі. Решта овочі миємо й нарізаємо великими шматками, кладемо їх туди ж разом з цибулею, який був в маринаді. Тушкуємо все 2-3 годину, після чого подаємо до столу.

Схожі рецепти