Рецепт Печена картопля з оселедцевим соусом фото

Печена картопля з оселедцевим соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Молочні продукти , Картопля , Огірок , Оселедець
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На природу
Гарячі страви , Страви у фользі
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

З дитинства пам'ятаю цей смак: запечена в шкірці картопелька, так, з оселедцем. Це було неповторно! Зараз чомусь рідше стала готувати її, але побачила цей рецепт і згадала знайомий смак.

Опис приготування:

Приготувати печена картопля з оселедцевим соусом не складе труднощів навіть чоловікові, дуже віддаленому від кухні. Все готується за стандартною процедурою: картопля запікається в шкірці в духовці, оселедець очищається від нутрощів, шкірки і кісток. А далі трохи інакше, чим звичайно: готується оселедцевий соус з філе оселедця, карниз і сметана. Та й тут особливо нема з чим возитися, адже все просто подрібнюється і перемішується.

Далі дивіться мій рецепт, як приготувати печена картопля з оселедцевим соусом.

  • Картопля - 7-10 штук
  • Корнішони - 3-5 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Філе оселедця - 100-150 грам
  • Крем - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
печена картопля з оселедцевим соусом - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Картопля без пошкоджень і гнилі ретельно вимийте щіткою. Філе оселедця можете купити готове, а можете самі розібрати солону оселедець.
печена картопля з оселедцевим соусом - фото крок 2
Кожну картоплину загорніть у фольгу, викладіть на деко і запікайте в духовці при температурі 180 градусів 30-40 хвилин. Вона повинна бути не просто готової, а навіть злегка розвалюватися. Звичайно, тут все залежить від сорту, картопля з великим вмістом крохмалю залишиться щільним.
печена картопля з оселедцевим соусом - фото крок 3
Поки запікається картопля, приготуйте соус. Дрібно наріжте філе оселедця, так само дрібно порубати корнішони і цибулю.
печена картопля з оселедцевим соусом - фото крок 4
Додайте сметану і добре перемішайте. Сіль я не додавала, оскільки оселедець і так солона, але ви дивитеся на свій смак.
печена картопля з оселедцевим соусом - фото крок 5
Готову картоплю вийміть з фольги, скромно охолодитися.
печена картопля з оселедцевим соусом - фото крок 6
На кожній картоплині зробіть неглибокий хрестоподібний розріз і розгорніть краю. У отримані невеликі кишеньки покладіть по 1 ст. Ложці оселедцевого соусу.
печена картопля з оселедцевим соусом - фото крок 7
От і все! Печена картопля з оселедцевим соусом готовий! Їсти його можна прямо з шкіркою - це дуже смачно! Смачного!

Схожі рецепти