Рецепт Плохкфіскюр (печена риба з картоплею під соусом) фото

Плохкфіскюр (печена риба з картоплею під соусом)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Просте блюдо зі складною назвою хочу запропонувати вам на замітку. Хочете спробувати дещо з ісландської кухні? Тоді сміливо запам'ятовуйте цей класний рецепт і повторіть в домашніх умовах.

Опис приготування:

Розповім вам детально, як приготувати Плохкфіскюр (печену рибу з картоплею під соусом). Це дуже ситне гаряча страва, яке відмінно урізноманітнює ваше щоденне меню. У блюдо за бажанням можна також додати трохи цибулі, попередньо обсмаженого, буде дуже класно.

  • Картопля - 1/2 кілограма
  • Філе білої риби - 1/2 кілограма
  • Вершки - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 1 зубчик
  • Сир - 50 грам
  • Сіль і перець - За смаком
1
Насамперед в підсоленій воді відваріть до готовності картопля, нарізаний середніми шматочками.
2
Окремо зваріть філе рибки.
3
З'єднайте картопля з рибою, додайте вершкове масло. Акуратно розімніть все виделкою і перемішайте. Це не повинно бути однорідне пюре, так що не перестарайтеся
4
Вершки з'єднайте з тертим сиром і пропущеним через прес часником. Все акуратно перемішайте. Додайте сіль і перець за смаком.
5
Викладіть у жароміцних форму і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте блюдо близько 20 хвилин до рум'яності.
Перед подачею прикрасьте свіжою зеленню.
Смачного!

Схожі рецепти