Плохкфіскюр (печена риба з картоплею під соусом)
(покроковий рецепт з фото)
Просте блюдо зі складною назвою хочу запропонувати вам на замітку. Хочете спробувати дещо з ісландської кухні? Тоді сміливо запам'ятовуйте цей класний рецепт і повторіть в домашніх умовах.
Розповім вам детально, як приготувати Плохкфіскюр (печену рибу з картоплею під соусом). Це дуже ситне гаряча страва, яке відмінно урізноманітнює ваше щоденне меню. У блюдо за бажанням можна також додати трохи цибулі, попередньо обсмаженого, буде дуже класно.
- Картопля - 1/2 кілограма
- Філе білої риби - 1/2 кілограма
- Вершки - 1 Склянка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Часник - 1 зубчик
- Сир - 50 грам
- Сіль і перець - За смаком
1
Насамперед в підсоленій воді відваріть до готовності картопля, нарізаний середніми шматочками.
2
Окремо зваріть філе рибки.
3
З'єднайте картопля з рибою, додайте вершкове масло. Акуратно розімніть все виделкою і перемішайте. Це не повинно бути однорідне пюре, так що не перестарайтеся
4
Вершки з'єднайте з тертим сиром і пропущеним через прес часником. Все акуратно перемішайте. Додайте сіль і перець за смаком.
5
Викладіть у жароміцних форму і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте блюдо близько 20 хвилин до рум'яності.
Перед подачею прикрасьте свіжою зеленню.
Смачного!
Перед подачею прикрасьте свіжою зеленню.
Смачного!