Пастуший пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Пастуший пиріг - традиційне англійське блюдо за старовинним рецептом. Його сміливо можна подавати як основну обідню страву. Ситість пирога надає соковита яловичина і картопля.
Рецепт вівчарського пирога - класика англійської кухні. Важко собі уявити блюдо більш типове для тамтешній сільській кухні, ніж цього. Пиріг виходить неймовірно ситним, не дарма його так і назвали - "пастуший" . Порцію такого з'їси - і весь день потім ситий ходиш. Так що - рекомендую прямо зараз дізнатися, як зробити пастуший пиріг, і не полінуватися дійсно його приготувати!
- Картопля - 1 кілограм
- Фарш із яловичини - 800 грам
- Білий цибулю - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Морква - 6-7 штук
- Чорний мелений перець - 1 За смаком
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
Нарізаємо картоплю на середні брусочки, заливаємо водою і ставимо варитися.
Подрібнюємо часник, нарізаємо цибулю і моркву.
Обсмажуємо фарш, додаємо до нього дрібно нарізану цибулю і обсмажуємо на середньому вогні до золотистого кольору.
Щедро посипаємо чорним меленим перцем і додаємо борошно. Гарненько розмішуємо, поки вся вона не вбереться.
Додаємо яловичий бульйон і гарненько все перемішуємо. Додаємо горох і морква і знову перемішуємо, зменшуємо вогонь і даємо пару хвилин покипіти. Соус повинен згуститися, а овочі стати м'якше. Якщо соус занадто загус, то можна ще трохи додати бульйону.
До цього моменту картопля повинна вже зваритися. Зливаємо частина води, залишивши трохи для пюре, додаємо пару ложок вершкового масла і тиснемо картопля до консистенції пюре.
Викладаємо отримане пюре в форму для випічки і щільно утрамбовують його. Поверх пюре викладаємо обсмажену фарш з обсмаженими овочами.
Все добре посипаємо сиром і ставимо в духовку при 280 градусах. Тримаємо в духовці до тих пір, поки сир не розплавиться.