Рецепт Пастуший пиріг фото

Пастуший пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
М'ясо , Овочі , Картопля , Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід , Сімейна вечеря
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пастуший пиріг - традиційне англійське блюдо за старовинним рецептом. Його сміливо можна подавати як основну обідню страву. Ситість пирога надає соковита яловичина і картопля.

Опис приготування:

Рецепт вівчарського пирога - класика англійської кухні. Важко собі уявити блюдо більш типове для тамтешній сільській кухні, ніж цього. Пиріг виходить неймовірно ситним, не дарма його так і назвали - "пастуший" . Порцію такого з'їси - і весь день потім ситий ходиш. Так що - рекомендую прямо зараз дізнатися, як зробити пастуший пиріг, і не полінуватися дійсно його приготувати!

  • Картопля - 1 кілограм
  • Фарш із яловичини - 800 грам
  • Білий цибулю - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Морква - 6-7 штук
  • Чорний мелений перець - 1 За смаком
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
пастуший пиріг - фото крок 1
Нарізаємо картоплю на середні брусочки, заливаємо водою і ставимо варитися.
пастуший пиріг - фото крок 2
Подрібнюємо часник, нарізаємо цибулю і моркву.
пастуший пиріг - фото крок 3
Обсмажуємо фарш, додаємо до нього дрібно нарізану цибулю і обсмажуємо на середньому вогні до золотистого кольору.
пастуший пиріг - фото крок 4
Щедро посипаємо чорним меленим перцем і додаємо борошно. Гарненько розмішуємо, поки вся вона не вбереться.
пастуший пиріг - фото крок 5
Додаємо яловичий бульйон і гарненько все перемішуємо. Додаємо горох і морква і знову перемішуємо, зменшуємо вогонь і даємо пару хвилин покипіти. Соус повинен згуститися, а овочі стати м'якше. Якщо соус занадто загус, то можна ще трохи додати бульйону.
пастуший пиріг - фото крок 6
До цього моменту картопля повинна вже зваритися. Зливаємо частина води, залишивши трохи для пюре, додаємо пару ложок вершкового масла і тиснемо картопля до консистенції пюре.
пастуший пиріг - фото крок 7
Викладаємо отримане пюре в форму для випічки і щільно утрамбовують його. Поверх пюре викладаємо обсмажену фарш з обсмаженими овочами.
пастуший пиріг - фото крок 8
Все добре посипаємо сиром і ставимо в духовку при 280 градусах. Тримаємо в духовці до тих пір, поки сир не розплавиться.

Схожі рецепти