Пастрома з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Пастрома з яловичини - справжнісінький м'ясний делікатес, який ви можете приготувати власноруч на своїй кухні. З Пастрома роблять чудову нарізку на святковий стіл, виглядає гарно!
Приготуємо пастрамі з яловичини в домашніх умовах. Нехай вас не лякає, що процес приготування досить трудомісткий і повільний, зате результат перевершить всі ваші очікування! М'ясо виходить дуже смачним, відмінно ріжеться і зовсім не кришитися. Готова пастрома може зберігається в холодильнику 3-4 дня, не забувайте, що зберігати її потрібно загорнувши в фольгу.
Хай щастить!
- Яловичина - 700 грам (філе)
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - За смаком(1 стакан солі - на склянку води)
- Паприка - 2 чайних ложки
- Koriandr - 0, 5 чайних ложки
- Прованські трави - 0, 5 чайних ложки
- Перець - 0, 5 чайних ложки (червоний і чорний)
Яловичину промиваємо і очищаємо від плівок і жиру. Кладемо м'ясо в ємність і заливаємо водою, щоб повністю покрилося. Витягуємо м'ясо і кладемо в воду сіль, з розрахунку - 1 стакан солі - з 1 склянка води. Ретельно перемішуємо і повертаємо м'ясо в воду. Закриваємо ємність кришкою і ставимо в холодильник на 12 годин.
Через 6 годин потрібно змінити сольовий розчин, затоку свіжий.
Для маринаду змішайте всі спеції.
Часник очищаємо і кожен зубчик ріжемо на 4 частини.
Нашпигуємо яловичину часником.
Обмащуємо яловичину з усіх боків маринадом і кладемо в форму для запікання, застелену фольгою.
Ставимо в духовку на 20 хвилин, температура 240 градусів. Через 20 хвилин вимикаємо духовку і залишаємо м'ясо всередині на 2 годину, дверцята не відкривати!
Виймаємо м'ясо з духовки, замотуємо фольгою і даємо повністю охолонути. Коли пастрома охолоне - поміняйте фольгу і поставте м'ясо в холодильник на 6 годин.
Готово! Смачного!