Пастрома з індички
(покроковий рецепт з фото)
Чи знаєте ви, як приготувати пастрамі з індички? Запевнюю вас, що в цьому немає особливих складнощів. Її можна використовувати замість ковбаси або балику для приготування бутербродів або інших закусок.
Індичку можна замінити на курку або яловичину. Використовуйте тільки м'якоть: грудинку, філе, вирізку. Любіть спеції? Тоді сміливо додавайте їх побільше. Подавайте блюдо тільки після охолодження. Готову пастрамі зберігайте в холодильнику в контейнері або в харчовій плівці.
- Вода - 1 літр
- Грудка індички - 1-1, 3 кілограма
- Коричневий цукор - 0, 5 склянки
- Сіль - 0, 5 склянки
- Чорний перець - 5 Ст. Ложок(1 столова ложка для розсолу, 4 столових ложки для грудинки)
- Часник - 6 зубчиків
- Чебрець - 12 штук (гілочок)
- Гвоздика - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 3 штуки
1. Срежьте кожу с грудинки, ображати будь хрящі або дрібні кістки. Гарненько вимийте м'ясо і витріть його насухо паперовими серветками.
2. У каструлю налийте воду, додайте цукор, сіль і відправте каструлю на вогонь, доведіть її вміст до кипіння.
3. Очистіть і роздушіть зубчики часнику, додайте його в каструлю, а також 1 столову ложку перцю, 8 гілочок чебрецю, гвоздику, лавровий лист. Розмішайте і відставте розсіл для охолодження.
4. Помістіть індичку в закривається пакет, влийте охолоджений розсіл разом з усіма спеціями, закрийте щільно і відправте в холодильник на 2 дня.
5. Через пару днів видаліть м'ясо з розсолу, потім гарненько промийте під холодною водою і витріть насухо. Подрібніть ножем чорний перець, чебрець і натріть отриманою сумішшю м'ясо.
6. Викладіть грудинку в піддон для коптильні і готуйте 45-55 хвилин, потім видаліть.
7. Перед подачею на стіл остудіть м'ясо, потім наріжте його тонкими скибочками. Смачного!