Паста з руколою
(покроковий рецепт з фото)
Смачний, ситний і корисний обід за 5 хвилин? легко! Приготуємо пасту з руколою. Ця пряна трава відмінно поєднується з пармезаном і кедровими горішками, ну і звичайно, з пастою.
Для цієї страви краще всього вибрати макарони фусіллі, їх завитки відмінно просочуються і утримують соус. Пасту відварюємо до стану аль денте, не забуваючи про правило 1110. Тобто на кожні 100 грам пасти потрібно взяти 1 літр води і 10 грам солі. А детальніше, як приготувати пасту з руколою, я розповім в покроковому рецепті.
- Рукола - 60 грам
- Оливкова олія - 70 мілілітрів
- Часник - 2 зубчики
- Пармезан - 40 грам
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець мелений - За смаком
- Кедрові горіхи - 2 Ст. Ложки
- Макаронні вироби - 160 грам

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Рукколу ретельно вимийте і висушіть.

Пасту відварити відповідно до інструкції на упаковці, до стану аль денте.

Приготуйте соус песто з руколи. У чашу блендера складіть рукколу, часник, додайте лимонний сік, оливкова олія, перець мелений і трохи солі. Сіль додавайте зовсім трохи, так як в кінці ми будемо додавати пармезан.

Пармезан натріть на дрібній тертці. Відкладіть в сторону 2 столові ложки сиру для прикраси готового блюда, а іншу частину додайте в песто.

Кедрові горіхи злегка підсмажте на сухій сковороді.

Злийте воду з готової пасти, зберігши близько 100 мл. Вливаючи невеликими порціями цю воду в песто, розведіть соус до потрібної вам густоти. Готовий соус змішайте з пастою.

Додайте до пасти кілька цілих листочків руколи і обсмажені горішки.

Подавайте пасту з тертим сиром. Смачного!