Рецепт Паста з руколою фото

Паста з руколою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Зелень, Макарони, Рукола
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Макаронні вироби

Смачний, ситний і корисний обід за 5 хвилин? легко! Приготуємо пасту з руколою. Ця пряна трава відмінно поєднується з пармезаном і кедровими горішками, ну і звичайно, з пастою.

Для цієї страви краще всього вибрати макарони фусіллі, їх завитки відмінно просочуються і утримують соус. Пасту відварюємо до стану аль денте, не забуваючи про правило 1110. Тобто на кожні 100 грам пасти потрібно взяти 1 літр води і 10 грам солі. А детальніше, як приготувати пасту з руколою, я розповім в покроковому рецепті.

  • Рукола - 60 грам
  • Оливкова олія - 70 мілілітрів
  • Часник - 2 зубчики
  • Пармезан - 40 грам
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець мелений - За смаком
  • Кедрові горіхи - 2 Ст. Ложки
  • Макаронні вироби - 160 грам
паста з руколою - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Рукколу ретельно вимийте і висушіть.
паста з руколою - фото крок 2
Пасту відварити відповідно до інструкції на упаковці, до стану аль денте.
паста з руколою - фото крок 3
Приготуйте соус песто з руколи. У чашу блендера складіть рукколу, часник, додайте лимонний сік, оливкова олія, перець мелений і трохи солі. Сіль додавайте зовсім трохи, так як в кінці ми будемо додавати пармезан.
паста з руколою - фото крок 4
Пармезан натріть на дрібній тертці. Відкладіть в сторону 2 столові ложки сиру для прикраси готового блюда, а іншу частину додайте в песто.
паста з руколою - фото крок 5
Кедрові горіхи злегка підсмажте на сухій сковороді.
паста з руколою - фото крок 6
Злийте воду з готової пасти, зберігши близько 100 мл. Вливаючи невеликими порціями цю воду в песто, розведіть соус до потрібної вам густоти. Готовий соус змішайте з пастою.
паста з руколою - фото крок 7
Додайте до пасти кілька цілих листочків руколи і обсмажені горішки.
паста з руколою - фото крок 8
Подавайте пасту з тертим сиром. Смачного!

Схожі рецепти