Паста з беконом і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Паста з беконом і помідорами - блюдо італійської кухні. Крім зазначених інгредієнтів, сюди в обов'язковому порядку входить базилік і твердий сир (пармезан). Блюдо готується протягом півгодини.
Паста з беконом і помідорами - просте, але дуже ситне і смачне блюдо. Свіжі помідори в ньому можете замінити на консервовані у власному соку. Вино - взагалі виключити. Якщо є можливість вибрати сорт бекону, то найкраще сюди підійде Панчетта.
- Макаронні вироби - 400 грам (трубочки - "пенне ")
- Бекон - 200 грам
- Помідори - 6-7 штук
- Часник - 5-6 зубчиків
- Болгарський перець - 1 штука
- Біле сухе вино - 1/2 склянки
- Курячий бульйон - 3 склянки
- Базилік свіжий - - За смаком
- Масло оливкове - 3-4 Ст. Ложок
- Мелений червоний перець - - За смаком
- Сіль - - За смаком
- Сир твердий - - За смаком (подається до страви.)
1. Я купую нарізаний бекон. Тому мені залишається тільки подрібнити його на смужки. Якщо у вас великий шматок, то доведеться тонко його нарізати.
2. Болгарські перці очистіть, razrezhyte Навпіл, викладіть на застелений папером деко. Випікайте протягом 10-15 хвилин при температурі 180 градусів. Шкірочка повинна обвуглитися, а перчик стати м'яким. З такого перцю буде просто зняти шкірку.
3. Помідори промийте і поріжте четвертинками. Часник очистіть і подрібніть.
4. Бульйон нагрійте. Він повинен бути теплим.
5. У невеликій кількості оливкової олії обсмажте нарізаний бекон. Як тільки бекон стане хрустким, викладіть його на паперовий рушник.
6. У сковороду, де смажився бекон, додайте ще трохи оливкового масла. Обсмажте часник і помідори, помішуючи, протягом декількох хвилин до м'якості.
7. До помідорів і часнику додайте вино.
8. Після вина додайте пасту і добре перемішайте.
9. Додайте трохи гарячого бульйону і перемішайте. Коду бульйон вбереться, додайте ще бульйону, знову перемішайте. Продовжуйте так робити, поки не виллє в пасту з овочами весь бульйон.
10. Промийте і наріжте базилік. Додати пасту.
11. З болгарського перцю зніміть шкірку і наріжте невеликими кубиками або смужками.
12. Додайте до пасти болгарський перець і бекон.
13. Перемішайте всі інгредієнти і потім на вогні ще пару хвилин.
14. Подавайте макарони з беконом та помідорами порційно, прикрасивши страву свіжим листком базиліка. До страви подайте тертий пармезан. Смачного!