Паска від Олександра Селезньова
(покроковий рецепт з фото)
Приготування паски - процес трудомісткий і займає багато часу, але господині не шкодують своїх сил. Робиться він на основі дріжджового тіста. Розповім, як приготувати паску від Олександра Селезньова.
Незмінний символ святкування Великодня - це паску. Робиться він з дріжджового тіста, тому потрібно дотримуватися температурного режиму, уникати протягів і правильно вимішувати. Паска до столу подається вже охолодженим, прикрашений глазур'ю і кондитерської посипкою.
- Дріжджі сухі - 25 грам
- Цукровий пісок - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 4 склянки
- Молоко - 100 мілілітрів
- Яйця - 5 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Коньяк - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 1 Склянка
- Ізюм - 200 грам
- Цукати - 200 грам
- Білок - 1 штука
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Цукрова пудра - 200 грам
1
Насамперед зробіть опару: підігрійте молоко до 50 градусів, розведіть в ньому дріжджі, 1 столову ложку цукру і 2 столові ложки борошна, перемішайте і відставте опару на двадцять хвилин.
2
В окремій мисці змішайте яйця з цукром, що залишився. Просійте борошно і додайте її до яєць, додайте сіль і влийте опару, коньяк, перемішайте.
3
Після того, як добре перемішали тісто, влийте вершки і перемішайте 10-15 хвилин. Накрийте тісто і забудьте про нього на 60 хвилин.
4
Заздалегідь промийте родзинки і цукати, потім додайте їх в тісто і перемішайте. Розділіть тісто на стільки частин, скільки буде пасок.
5
Заповніть форми на 1/3 тестом і залиште ще на 60 хвилин. Тим часом розігрійте духовку до 180 градусів.
6
Випікайте паски 40 хвилин, потім дістаньте з духовки і переверніть на бік, накрийте рушником і залиште на кілька хвилин.
7
У чашу міксера викладіть курячий білок і додайте цукрову пудру, лимонний сік, збивайте до утворення однорідної маси.
8
Покрийте приготовленої глазур'ю остиглі паски, потім залиште до її застигання.