Паска плетений
(покроковий рецепт з фото)
Серед багатьох рецептів приготування паски є і плетений. З тіста плететься коса, яку викладають у форму для випічки. Ділюся рецептом, як приготувати такий паску!
Складного в приготуванні плетеного паски нічого немає. Тісто тут найпростіше, без опари. Але незважаючи на це паска виходить повітряним, ніжним, пишним і дуже смачним. Всі інгредієнти я виклала в чашу планетарного міксера. Це дуже зручно, руки і стіл залишаються чистими. Але якщо у вас такого міксера немає, нічого страшного, все вийде і без нього. Розкачати шматочок тесту в пласт і згорнути рулетом теж просто. Ну а заплести косу з трьох джгутів зможе будь-який. Удачі вам і гарних свят!
- Молоко - 170 мілілітрів
- Цукор - 4-5 Ст. Ложок
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Куряче яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Дріжджі свіжі - 20 грам
- Борошно пшеничне - 350-400 грам
- Ізюм - 100 грам
- Цукати - 100 грам
- Яєчний білок - 1 штука
- Цукрова пудра - 70 грам
Підготуйте інгредієнти.
Тепле молоко налийте в миску або в чашу міксера. Додайте дріжджі.
Всипте цукор, ванільний цукор і сіль. Додайте яйця.
Вершкове масло розтопіть, трохи охолодіть і додайте в миску.
Насипте просіяне борошно.
Замісити м'яке, еластичне тісто.
Тісто округлятимете і викладіть в миску.
Поставте миску з тестом в тепле місце. Через годину-півтори воно збільшиться в об'ємі.
Тісто розділіть на чотири частини. Кожну з трьох частин розкачайте в пласт.
Посипте пласт тесту родзинками і цукатами.
Сверре тісто ruletom.
Так поступите з ще двома частинами тесту. Виходить три джгута.
З цих джгутів сплетіть косу.
Четверту частину тіста викладіть у форму для випічки.
Косу скрутіть в коло і викладіть на тісто в формі. Дайте майбутньому пасці постояти в теплі 40-50 хвилин. Після змастіть жовтком і відправте в духовку, заздалегідь розігріту до 175-180 градусів.
Випікайте паску 40-45 хвилин. Час приготування залежить від вашої духовки.
Готову паску вийняти з форми і трохи охолодіть.
Білок одного яйця збийте з цукровою пудрою до отримання густої, однорідної глазурі. Покрийте цією глазур'ю паску і прикрасьте кондитерської посипкою.
Плетений паска готова. Світлого Великодня!