Рецепт Паска плетений фото

Паска плетений
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно , Пшеничне борошно
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 8-9
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Серед багатьох рецептів приготування паски є і плетений. З тіста плететься коса, яку викладають у форму для випічки. Ділюся рецептом, як приготувати такий паску!

Опис приготування:

Складного в приготуванні плетеного паски нічого немає. Тісто тут найпростіше, без опари. Але незважаючи на це паска виходить повітряним, ніжним, пишним і дуже смачним. Всі інгредієнти я виклала в чашу планетарного міксера. Це дуже зручно, руки і стіл залишаються чистими. Але якщо у вас такого міксера немає, нічого страшного, все вийде і без нього. Розкачати шматочок тесту в пласт і згорнути рулетом теж просто. Ну а заплести косу з трьох джгутів зможе будь-який. Удачі вам і гарних свят!

  • Молоко - 170 мілілітрів
  • Цукор - 4-5 Ст. Ложок
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Дріжджі свіжі - 20 грам
  • Борошно пшеничне - 350-400 грам
  • Ізюм - 100 грам
  • Цукати - 100 грам
  • Яєчний білок - 1 штука
  • Цукрова пудра - 70 грам
паска плетений - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
паска плетений - фото крок 2
Тепле молоко налийте в миску або в чашу міксера. Додайте дріжджі.
паска плетений - фото крок 3
Всипте цукор, ванільний цукор і сіль. Додайте яйця.
паска плетений - фото крок 4
Вершкове масло розтопіть, трохи охолодіть і додайте в миску.
паска плетений - фото крок 5
Насипте просіяне борошно.
паска плетений - фото крок 6
Замісити м'яке, еластичне тісто.
паска плетений - фото крок 7
Тісто округлятимете і викладіть в миску.
паска плетений - фото крок 8
Поставте миску з тестом в тепле місце. Через годину-півтори воно збільшиться в об'ємі.
паска плетений - фото крок 9
Тісто розділіть на чотири частини. Кожну з трьох частин розкачайте в пласт.
паска плетений - фото крок 10
Посипте пласт тесту родзинками і цукатами.
паска плетений - фото крок 11
Сверре тісто ruletom.
паска плетений - фото крок 12
Так поступите з ще двома частинами тесту. Виходить три джгута.
паска плетений - фото крок 13
З цих джгутів сплетіть косу.
паска плетений - фото крок 14
Четверту частину тіста викладіть у форму для випічки.
паска плетений - фото крок 15
Косу скрутіть в коло і викладіть на тісто в формі. Дайте майбутньому пасці постояти в теплі 40-50 хвилин. Після змастіть жовтком і відправте в духовку, заздалегідь розігріту до 175-180 градусів.
паска плетений - фото крок 16
Випікайте паску 40-45 хвилин. Час приготування залежить від вашої духовки.
паска плетений - фото крок 17
Готову паску вийняти з форми і трохи охолодіть.
паска плетений - фото крок 18
Білок одного яйця збийте з цукровою пудрою до отримання густої, однорідної глазурі. Покрийте цією глазур'ю паску і прикрасьте кондитерської посипкою.
паска плетений - фото крок 19
Плетений паска готова. Світлого Великодня!

Схожі рецепти