Паштет зі свинячої печінки з фісташками
(покроковий рецепт з фото)
Французький варіант паштету з свинячої печінки з фісташками називають террин. Французи називають терріном все паштети. Цей смачний і натуральний паштет легко може стати прикрасою вашого столу.
Кількість порцій: 6-8
- Свинина - 200 грам
- Печінка свиняча - 350 грам
- Fistashki - 70 грам
- Грудинка или бекон (довгими смужками) - 120 грам
- Коньяк - 30 грам
- Хліб - 50 грам
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Прованські трави - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
1. Через м'ясорубку або комбайн пропустити печінку і свинину. Половину грудинки нарізати дрібними шматочками. Очистити фісташки і розрізати їх навпіл. Хліб розмочити в молоці. В окремому посуді змішати фарш з печінки і м'яса, кусочки грудинки, половинки fistashek, замочений хліб і додати за смаком приправи. Додати коньяк і добре перемішати.
2. Відкласти нашу масу хвилин на 20. За цей час розігріти духовку. Форму для запікання застелити пергаментним папером. Викласти на форму листи грудинки і покласти половину фаршу. Фарш розкладати щільно і рівно. Розкидати по всій поверхні залишки фісташок і знову розподілити листи грудинки.
3. Викласти на аркуші залишився фарш і закрити останніми смужками грудинки. Накрити фольгою і притиснути пресом. Важливо, щоб при приготуванні паштету не виявилося пустот. Поставити в духовку на 50 хвилин. Після цього зняти з паштету фольгу і злити сік, що вийшов. Цим соком полити паштет зверху, закрити фольгою і знову поставити в духовку хвилин на 40. Зняти фольгу і залишити в духовці ще хвилин на 20. Готовий террин остудити, перекласти на блюдо і поставити в холодильник на 2 годину. При подачі на стіл розрізати паштет на скибочки.