Паштет з легкого
(покроковий рецепт з фото)
Паштет з яловичого легкого - бюджетне та універсальне блюдо, які ви швидко і просто приготуєте в домашніх умовах. Такий паштет готується з цибулею, часничком, вершками. Виходить дуже смачно.
Як приготувати паштет з легкого?
1. Легке промийте, вкладіть в каструлю, залийте водою і варіть до готовності.
2. Цибуля чистий, наріжте півкільцями і обсмажте до м'якості на рослинному маслі на середньому вогні.
3. Готове легке з обсмаженою цибулею двічі пропустіть через м'ясорубку.
4. До легкого і цибулі додайте сирі жовтки, спеції, вершки, пропущений через прес часник, сухарі. Все перемішайте. Повинна вийти однорідна консистенція.
5. Готову масу викладіть в пакет, в якому паштет будемо варити. Пакет повинен підходити для використання при високих температурах. Перетягніть пакет з фаршем, надавши йому бажану форму.
6. Вкладіть пакет в каструлю, влийте води, доведіть до кипіння, а потім варіть на повільному вогні протягом 30 хвилин.
Паштет можна не варити, а запекти в духовці. Дуже красиво вийде, якщо краю невелике формочки ви викладете нарізкою з бекону, внут викладіть паштет і накриє зверху залишеними краями. В іншому випадку говорити, паштет треба "упакувати" в бекон. Випікати паштет треба в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-30 хвилин.
7. Варену в пакеті паштет з легкого витягніть з води, наколи пакет і залиште його в підвішеному стані до охолодження. Печена паштет також треба остудити.
8. Готовий паштет з легкого відправте на пару годин в холодильник.
Паштет з легкого готовий!
Смачного!
- Яловиче легке - 500 грам
- Яєчні жовтки - 3 штуки
- Вершки жирні - 1/2 склянки
- Сіль, чорний перець - За смаком
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Панірувальні сухарі - 3-4 Ст. Ложок
1. Легке промийте, вкладіть в каструлю, залийте водою і варіть до готовності.
2. Цибуля чистий, наріжте півкільцями і обсмажте до м'якості на рослинному маслі на середньому вогні.
3. Готове легке з обсмаженою цибулею двічі пропустіть через м'ясорубку.
4. До легкого і цибулі додайте сирі жовтки, спеції, вершки, пропущений через прес часник, сухарі. Все перемішайте. Повинна вийти однорідна консистенція.
5. Готову масу викладіть в пакет, в якому паштет будемо варити. Пакет повинен підходити для використання при високих температурах. Перетягніть пакет з фаршем, надавши йому бажану форму.
6. Вкладіть пакет в каструлю, влийте води, доведіть до кипіння, а потім варіть на повільному вогні протягом 30 хвилин.
Паштет можна не варити, а запекти в духовці. Дуже красиво вийде, якщо краю невелике формочки ви викладете нарізкою з бекону, внут викладіть паштет і накриє зверху залишеними краями. В іншому випадку говорити, паштет треба "упакувати" в бекон. Випікати паштет треба в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-30 хвилин.
7. Варену в пакеті паштет з легкого витягніть з води, наколи пакет і залиште його в підвішеному стані до охолодження. Печена паштет також треба остудити.
8. Готовий паштет з легкого відправте на пару годин в холодильник.
Паштет з легкого готовий!
Смачного!