Рецепт Паштет з курячої печінки з коньяком і гранатовим желе фото

Паштет з курячої печінки з коньяком і гранатовим желе
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
М'ясо, Субпродукти, Фрукти, Печінка, Гранат
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження, Новий рік, 8 березня, Різдво, День закоханих
Паштети

Кислинка гранатового желе легко підкреслює смак ніжного паштету з курячої печінки. Закуска не тільки виходить смачною, але і ефектно змориться при подачі. Її можна подати з скибочками білого хліба.

Рекомендую вам для святкового та повсякденного столу рецепт, як приготувати паштет з курячої печінки з коньяком і гранатовим желе. Печінка гаситься з додаванням коньяку, а потім нудиться в вершках. Паштет з такою печінки стає просто найніжнішим. А гранатове желе дозволяє запечатати смак і аромат паштету на кілька годин.

  • Печінка куряча - 500 грам
  • Масло оливкове - 50 мілілітрів
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Коньяк - 50 мілілітрів
  • Цибуля - 1 штука
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Перець мелений - За смаком
  • Желатин - 10 грам
  • Гранат - 2 Ст. Ложки (зерна)
  • Сік гранатовий - 250 мілілітрів
паштет з курячої печінки з коньяком і гранатовим желе - фото крок 1
Печінка промийте, видаліть плівки, обсушити. Наріжте на шматочки невеликого розміру. Цибулю очистіть. Желатин замочити в гранатовому соку.
паштет з курячої печінки з коньяком і гранатовим желе - фото крок 2
Цибуля наріжте півкільцями. На сковороді розігрійте оливкову і вершкове масло. Пасеруйте цибулю до прозорості.
паштет з курячої печінки з коньяком і гранатовим желе - фото крок 3
Шматочки курячої печінки обсмажте до легкого рум'янцю. Влийте коньяк, дайте випаруватися алкоголю.
паштет з курячої печінки з коньяком і гранатовим желе - фото крок 4
Влийте вершки, доведіть до кипіння і млоїте печінку пару хвилин. Додайте цукор, сіль і перець за смаком. Зніміть з вогню.
паштет з курячої печінки з коньяком і гранатовим желе - фото крок 5
Перекладіть томління в вершках печінку в блендер, подрібніть до однорідності. Викладіть в прямокутну форму, розрівняйте верх.
паштет з курячої печінки з коньяком і гранатовим желе - фото крок 6
Замочений желатин розпустіть (не кип'ятіть! ) в каструльці з подвійним дном, трохи остудіть. Залийте їм верх паштету, посипте зверху зернами граната. Поставте форму з паштетом в холодильник на 3-4 годину.
паштет з курячої печінки з коньяком і гранатовим желе - фото крок 7
Подавайте з скибочками білого хліба або хлібцями. Смачного!

Схожі рецепти