Паштет з курячої печінки з коньяком і гранатовим желе
(покроковий рецепт з фото)
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження, Новий рік, 8 березня, Різдво, День закоханих
Кислинка гранатового желе легко підкреслює смак ніжного паштету з курячої печінки. Закуска не тільки виходить смачною, але і ефектно змориться при подачі. Її можна подати з скибочками білого хліба.
Рекомендую вам для святкового та повсякденного столу рецепт, як приготувати паштет з курячої печінки з коньяком і гранатовим желе. Печінка гаситься з додаванням коньяку, а потім нудиться в вершках. Паштет з такою печінки стає просто найніжнішим. А гранатове желе дозволяє запечатати смак і аромат паштету на кілька годин.
- Печінка куряча - 500 грам
- Масло оливкове - 50 мілілітрів
- Вершкове масло - 70 грам
- Вершки - 200 мілілітрів
- Коньяк - 50 мілілітрів
- Цибуля - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Перець мелений - За смаком
- Желатин - 10 грам
- Гранат - 2 Ст. Ложки (зерна)
- Сік гранатовий - 250 мілілітрів
Печінка промийте, видаліть плівки, обсушити. Наріжте на шматочки невеликого розміру. Цибулю очистіть. Желатин замочити в гранатовому соку.
Цибуля наріжте півкільцями. На сковороді розігрійте оливкову і вершкове масло. Пасеруйте цибулю до прозорості.
Шматочки курячої печінки обсмажте до легкого рум'янцю. Влийте коньяк, дайте випаруватися алкоголю.
Влийте вершки, доведіть до кипіння і млоїте печінку пару хвилин. Додайте цукор, сіль і перець за смаком. Зніміть з вогню.
Перекладіть томління в вершках печінку в блендер, подрібніть до однорідності. Викладіть в прямокутну форму, розрівняйте верх.
Замочений желатин розпустіть (не кип'ятіть! ) в каструльці з подвійним дном, трохи остудіть. Залийте їм верх паштету, посипте зверху зернами граната. Поставте форму з паштетом в холодильник на 3-4 годину.
Подавайте з скибочками білого хліба або хлібцями. Смачного!