Паштет з кролика
(покроковий рецепт з фото)
Смачна страва, яке можна подавати на святковий стіл в якості закуски, викласти на ранковий бутерброд або просто подати для перекусу днем. Рецепт приготування паштету з кролика нескладний.
Уявляю чудовий і простий рецепт приготування паштету з кролика. Смачний і корисний паштет готується без жиру, тому його можна вважати дієтичним. Цей паштет - відмінна закуска до свята, чудова заміна ковбаси на ранковому бутерброді. Рецепт приготування не такий і складний, продукти цілком доступні. Готуємо!
- Кролик - 1, 5 кілограма
- Мигдаль - 200 грам
- Часник - 1 штука (головка)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сухе біле вино - 400 мілілітрів
- Розмарин - 1 штука (гілочка)
- Чебрець - 1 штука (гілочка)
- Чорний перець горошком - 4-5 штук
- Гвоздика - 3 штуки
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Тушку кролика розрізаємо на шматки і ретельно промиваємо.
Очистимо цибулину, встромляє в неї гвоздику. Відправляємо цибулю в каструлю.
Головку часнику розрізаємо впоперек, нижню частину відправляємо до цибулі.
Викладаємо в каструлю перець і шматки кролика, вливаємо вино. Доводимо до кипіння на середньому вогні і варимо хвилин 15. Потім доливаємо воду так, щоб вона покрила м'ясо, і готуємо на маленькому вогні годину. В кінці варіння додамо лавровий лист і розмарин.
Мигдальні горіхи заливаємо окропом на пару хвилин. Потім воду зливаємо і промиваємо горіхи холодною водою.
Тепер горіхи легко очистяться від лушпиння.
Подрібнюємо горіхи з рештою часником, сіллю і меленим перцем до стану пасти. Якщо паста виходить занадто густий, можна додати в неї трошки бульйону від кролика.
Дістаємо зварене м'ясо, охолоджуємо його.
Знімаємо м'ясо з кісток і злегка подрібнюємо його ножем. При бажанні, щоб паштет вийшов більш ніжним, м'ясо можна подрібнити в блендері. Викладаємо його в глибоку сковороду.
Додаємо пасту з горіхів з часником.
Перемішуємо, додаємо листочки чебрецю і трохи бульйону. За консистенцією маса не повинна бути рідкою. На невеликому вогні прогріваємо її до кипіння.
Перекладаємо наш паштет в форму, утрамбовуємо, а після охолодження ставимо на пару годин в холодильник.