Пасха проста
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт простий, але при цьому дає можливість поласувати справжніми домашніми великодніми пасками - ніжними, смачними і ароматними.
Нижче - рецепт простий паски. Я знаю, що в Росії цю випічку називають "паску", однак у нас на Україні зазвичай її називають "паскою" . Втім, яка різниця, як назвати - головне, що ми знаємо, про що йде язик А називати кожен має право як він звик.
Отже, рецепт:
1. Дріжджі розтерти з 250 грамами добре теплого молока. Залишити в теплому місці.
2. Збити яйця з цукром до піни. У масу додати сметану, решту молока (тепле), підійшли дріжджі, ретельно перемішати і залишити масу на 3-4 годину.
3. Додати горілку, розтоплені жири, ванілін, родзинки, перемішати. Додаючи порціями борошно, замісити тісто. Залишити його на 2 години грати в теплому місці. Спостерігати, щоб не втекло. Збивати при потребі.
4. Розкласти по формах - не більше третини обсягу форми. Дати підійти в формі 10-15 хвилин. Випікати 40 хвилин при температурі 180 градусів. Прикрасити за бажанням - глазур'ю і посипанням.
Готово! Зі святом! Христос воскрес!
- Молоко - 0, 5 L
- Маргарин - 150 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Яйця - 7 штук
- Крем - 200 грам
- Цукор - 600 грам
- Горілка - 100 грам
- Дріжджі - 90-100 грам
- Родзинки - 100 грам
- Ванілін - 1 штука (пакетик)
- Мука - 800-1000 грам
Отже, рецепт:
1. Дріжджі розтерти з 250 грамами добре теплого молока. Залишити в теплому місці.
2. Збити яйця з цукром до піни. У масу додати сметану, решту молока (тепле), підійшли дріжджі, ретельно перемішати і залишити масу на 3-4 годину.
3. Додати горілку, розтоплені жири, ванілін, родзинки, перемішати. Додаючи порціями борошно, замісити тісто. Залишити його на 2 години грати в теплому місці. Спостерігати, щоб не втекло. Збивати при потребі.
4. Розкласти по формах - не більше третини обсягу форми. Дати підійти в формі 10-15 хвилин. Випікати 40 хвилин при температурі 180 градусів. Прикрасити за бажанням - глазур'ю і посипанням.
Готово! Зі святом! Христос воскрес!