Парові битки
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви вирішили приготувати смачний, але при цьому корисний і низькокалорійний обід, то я думаю, кращого варіанту, ніж ці парові биточки, вам не знайти, до того ж робляться вони досить швидко і просто.
Звичайно, основний плюс цього простого рецепту парових биточків полягає в тому, що в такому блюді не міститься ніяких зайвих жирів. Насамперед, це означає, що такі биточки дуже корисні для нашого здоров'я і відмінно підходять навіть для діточок, ну або просто для тих, хто стежить за своїм здоров'ям. І хоча багато моїх знайомих стверджують, що смак у всього приготованого на пару не надто їм подобається, але особисто я роблю парові биточки в домашніх умовах досить часто, і ще жодного разу ніхто з моїх рідних не відмовлявся від такого частування.
- Яловичина - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Хліб білий - 1-1, 5 скибочки
- Молоко - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
Для початку нам необхідно перемолоти м'ясо до стану однорідного фаршу, ми можете зробити це за допомогою м'ясорубки або в блендері, як я.
Знову перекладаємо фарш в чашу блендера, додаємо яйце, вершкове масло, замочений в молоці і віджатий хліб, а також сіль за смаком.
Перемішуємо все до отримання однорідної маси.
З приготованого фаршу формуємо невеликі биточки, частина яких можна відправити в морозильну камеру і заморозити про запас.
Тепер наливаємо в чашу мультиварки воду, встановлюємо на неї спеціальний піднос для приготування їжі на пару. В цей піднос викладаємо биточки (можна прямо в замороженому вигляді), я зазвичай готую їх разом з овочами.
Включаємо режим "варка на пару" і встановлюємо час 30 хвилин.
Через пів години і биточки, і овочі будуть готові, подаємо їх до столу і беремося за обід. Приємного всім апетиту!