Картопляні битки з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Всім любителям такого чудового поєднання картопля-гриби я хочу запропонувати цей простий рецепт биточків. З лісовими грибами блюдо вийде суперское, але і печериці тут теж підійдуть.
Готувати картопляні биточки з грибами в домашніх умовах мене навчила моя мама, в нашому будинку це блюдо взагалі було одним з найбільш очікуваних в грибний сезон. Ми додавали в биточки і лисички, і масло, і, звичайно, білі грибочки, і завжди блюдо виходило дивовижно смачне. В іншому, якщо ви вирішите використовувати в цьому простому рецепті картопляних биточків з грибами печериці, думаю, теж вийде непогано.
- Картопля - 4 штуки (великі бульби)
- Гриби свіжі - 400 грам (тут маслюки)
- Яйце - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сухарі паніровочні - 4-5 Ст. Ложок
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, мускатний горіх, перець духмяний)
- Сіль - За смаком
Перш за все нам слід очистити гриби від сміття, помити їх і зняти з капелюшків шкірку.
Після того як почистимо гриби, їх слід на 6-10 хвилин опустити в киплячу воду, а потім нарізати гриби на невеликі шматочки.
У сковороді розтоплюємо вершкове масло і обсмажуємо на ньому гриби пару хвилин, потім додаємо до грибів подрібнену ріпчасту цибулю, смажимо все разом ще трохи, солимо і перчимо начинку.
Картоплю відварюємо в підсоленій воді до повної готовності, потім розминаємо його до стану пюре. Коли маса трохи охолоне, додаємо в неї яйце і спеції, гарненько все перемішуємо.
Від приготованої картопляної маси відриваємо невеликий шматочок (розміром з куряче яйце) і робимо з нього корж. В середину коржа кладемо трохи начинки, з'єднуємо краю картопляного пюре і формує биток, те ж саме повторюємо з іншим пюре.
Далі обвалюють сфорязикні биточки в панірувальних сухарях і обсмажуємо їх на рослинному маслі до рум'яної скоринки.
Подаємо готову страву зі сметанкою або овочевим салатом. Смачного!