Рецепт Гречані битки фото

Гречані битки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи, Гречка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На сніданок
Гарячі страви, Биточки

Ви думаєте, що з гречаної крупи можна готувати тільки кашу? Тоді поспішаю вас здивувати і запропонувати дивно простий рецепт гречаних биточків. Їх можна подавати з м'ясом або свіжими овочами.

1. Для приготування таких биточків для початку необхідно зварити в підсоленій воді гречану кашу і дати їй добре охолонути.

2. Тим часом очистити цибулину і нарізати великими шматочками. При бажанні можна також додати 1-2 зубчики часнику.

3. Свіжу зелень (можна брати абсолютно будь-яку - петрушку, кріп, базилік і т.Д.) вимити і просушити.

4. Остигнула кашу з'єднати з цибулею і зеленню і пропустити через м'ясорубку (можна подрібнити блендером), щоб гречані биточки в домашніх умовах були м'якими.

5. До подрібненої каші додати трохи сметани, яйце і добре перемішати. Посолити і поперчити за смаком.

6. Поступово всипати борошно, ретельно вимішуючи фарш, і довести його до еластичної і щільною консистенції.

7. Тепер можна сформувати биточки і обваляти їх з усіх боків в панірувальних сухарях.

8. На сковороді розігріти олію і відправити туди биточки. Обсмажити з двох боків до золотистої скоринки, а потім промокнути паперовим рушником.

Ось і весь простий рецепт гречаних биточків. Подавати їх можна гарячими, хоча і охолоджені вони досить смачні.

  • Гречана крупа - 250 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Яйце - 1 штука
  • Крем - 1-2 Ст. Ложок
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Панірувальні сухарі - 50 грам
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Свіжа зелень - 10 грам
1. Для приготування таких биточків для початку необхідно зварити в підсоленій воді гречану кашу і дати їй добре охолонути.

2. Тим часом очистити цибулину і нарізати великими шматочками. При бажанні можна також додати 1-2 зубчики часнику.

3. Свіжу зелень (можна брати абсолютно будь-яку - петрушку, кріп, базилік і т.Д.) вимити і просушити.

4. Остигнула кашу з'єднати з цибулею і зеленню і пропустити через м'ясорубку (можна подрібнити блендером), щоб гречані биточки в домашніх умовах були м'якими.

5. До подрібненої каші додати трохи сметани, яйце і добре перемішати. Посолити і поперчити за смаком.

6. Поступово всипати борошно, ретельно вимішуючи фарш, і довести його до еластичної і щільною консистенції.

7. Тепер можна сформувати биточки і обваляти їх з усіх боків в панірувальних сухарях.

8. На сковороді розігріти олію і відправити туди биточки. Обсмажити з двох боків до золотистої скоринки, а потім промокнути паперовим рушником.

Ось і весь простий рецепт гречаних биточків. Подавати їх можна гарячими, хоча і охолоджені вони досить смачні.

Схожі рецепти