Гречані битки
(покроковий рецепт з фото)
Ви думаєте, що з гречаної крупи можна готувати тільки кашу? Тоді поспішаю вас здивувати і запропонувати дивно простий рецепт гречаних биточків. Їх можна подавати з м'ясом або свіжими овочами.
1. Для приготування таких биточків для початку необхідно зварити в підсоленій воді гречану кашу і дати їй добре охолонути.
2. Тим часом очистити цибулину і нарізати великими шматочками. При бажанні можна також додати 1-2 зубчики часнику.
3. Свіжу зелень (можна брати абсолютно будь-яку - петрушку, кріп, базилік і т.Д.) вимити і просушити.
4. Остигнула кашу з'єднати з цибулею і зеленню і пропустити через м'ясорубку (можна подрібнити блендером), щоб гречані биточки в домашніх умовах були м'якими.
5. До подрібненої каші додати трохи сметани, яйце і добре перемішати. Посолити і поперчити за смаком.
6. Поступово всипати борошно, ретельно вимішуючи фарш, і довести його до еластичної і щільною консистенції.
7. Тепер можна сформувати биточки і обваляти їх з усіх боків в панірувальних сухарях.
8. На сковороді розігріти олію і відправити туди биточки. Обсмажити з двох боків до золотистої скоринки, а потім промокнути паперовим рушником.
Ось і весь простий рецепт гречаних биточків. Подавати їх можна гарячими, хоча і охолоджені вони досить смачні.
- Гречана крупа - 250 грам
- Цибулина - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Крем - 1-2 Ст. Ложок
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Панірувальні сухарі - 50 грам
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Свіжа зелень - 10 грам
2. Тим часом очистити цибулину і нарізати великими шматочками. При бажанні можна також додати 1-2 зубчики часнику.
3. Свіжу зелень (можна брати абсолютно будь-яку - петрушку, кріп, базилік і т.Д.) вимити і просушити.
4. Остигнула кашу з'єднати з цибулею і зеленню і пропустити через м'ясорубку (можна подрібнити блендером), щоб гречані биточки в домашніх умовах були м'якими.
5. До подрібненої каші додати трохи сметани, яйце і добре перемішати. Посолити і поперчити за смаком.
6. Поступово всипати борошно, ретельно вимішуючи фарш, і довести його до еластичної і щільною консистенції.
7. Тепер можна сформувати биточки і обваляти їх з усіх боків в панірувальних сухарях.
8. На сковороді розігріти олію і відправити туди биточки. Обсмажити з двох боків до золотистої скоринки, а потім промокнути паперовим рушником.
Ось і весь простий рецепт гречаних биточків. Подавати їх можна гарячими, хоча і охолоджені вони досить смачні.